Компании

все компании

Нафта перейшла до зростання, Brent $85 за барель

16 серпня 2023 року, 17:39
Ціни на нафту зростають вдень у середу перед публікацією офіційних даних про запаси в США.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 14:44 кв. м. у середу становить $85,11 за барель, що на $0,22 (0,26%) вище за ціну на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на WTI на вересень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) піднялася до цього часу на $0,24 (0,3%), до $81,23 за барель.

Запаси нафти в Штатах за тиждень, що завершився 11 серпня, впали на 6,195 млн барелів, ідеться у звіті Американського інституту нафти (API), опублікованому в ніч із вівторка на середу. Міненерго озвучить офіційні дані в середу, о 17:30 мск.

Експерти, опитані S&P Global Commodity Insights, у середньому прогнозують зниження запасів нафти на 2,26 млн барелів, бензину - на 1,6 млн барелів і практично не очікують зміни запасів дистилятів.

Консенсус-прогноз, який наводить Trading Economics, передбачає скорочення запасів нафти на 2,32 млн барелів, бензину - на 1,26 млн барелів, дистилятів - на 473 тис. барелів.

При цьому ринок чекає дефіциту на ринку нафти в другому півріччі, зазначає MarketWatch, хоча слабкі статдані з Китаю стримують ралі. "Не дивлячись на те, що аналітики прогнозують скорочення пропозиції в другій половині року, настрої на нафтовому ринку зараз формуються в основному під впливом побоювань рецесії та повільного відновлення китайської економіки", - наводить мережеве видання слова Майкла Холла зі Spectrum Markets.

теги: Brent, нафта



Просмотров: 206
Другие новости