Компании

все компании

Сім'ї зниклих безвісти мають в обов'язковому порядку пройти процедуру забору генетичного матеріалу

15 серпня 2023 року, 00:46

Сім'ї зниклих безвісти мають в обов'язковому порядку пройти процедуру забору генетичного матеріалу, повідомляє Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій.

"Наявність у базі ДНК-профілю кровного родича зниклої безвісти особи прискорить процеси пошуку та ідентифікації. Тому сім'ї зниклих безвісти мають в обов'язковому порядку пройти процедуру забору генетичного матеріалу", - ідеться в повідомленні пресслужби міністерства.

Зазначається, що для здачі ДНК необхідно звернутися до слідчого, який зі свого боку внесе постанову про забір зразків біоматеріалу та призначення експертизи.

"Щоб здати біологічні зразки, родичам потрібно мати із собою паспорт, для дитини - свідоцтво про народження. Процедура забору матеріалу проводиться безкоштовно", - додали у відомстві.

Згідно з повідомленням, про виявлення збігів інформує орган, який призначив експертизу та проводить досудове розслідування.

Нагадуємо, що у квітні 2022 року колектив журналістів і співробітників ЗМІ висунув ініціативу про створення проєкту з пошуку зниклих людей "Знайди близьких".
Ми просимо громадян, родичі яких не виходять на зв'язок, надсилати нам усю наявну інформацію. Рекомендуємо використовувати таку форму звернення:
1. ПІБ зниклої людини;
2. Ваші контактні дані;
3. Фото зниклого, опис особливих прикмет;
4. Приблизне місце останнього перебування зниклого.
Проєкт є некомерційним, усі ваші звернення відредагують і опублікують безоплатно в ЗМІ.
Координатором проекту є заступник керівника інформагентства "Інтерфакс-Україна" і видавець проекту Open4Business Максим Уракін.
Інформацію про зниклих надсилайте, будь ласка, на електронну пошту maksim.urakin@gmail.com Проєкт збирає і публікує дані тільки про зниклих цивільних осіб.





Просмотров: 255
Другие новости