Компании

все компании

Чи можливо застудитися влітку?

15 серпня 2023 року, 14:23
Чи можливо застудитися влітку?

Що за питання - авжеж, адже є характерні “обтяжуючі” літні фактори, коли спека змінюється прохолодним вітерцем або кондиціонером, коли води хочеться саме з холодильника (або не води, а морозива:)), та й класичних збудників ГРВІ ніхто не скасовував.

Але існує ще щось, що мімікрує під застуду.
Виглядає як закладений ніс та риніт, що виникають в кінці літа. Може бути свербіж очей або сльозотеча, першіння в горлі, субфебрильна температура, втрата концентрації, іноді сухий надсадний кашель. Чим не застуда, чи не так?
Та симптоми затягуються на декілька тижнів й більше. Людина звертається до лікаря і може почути, що треба обстежитись на… алергію.

Для серпня та вересня є характерним пилкування бур'янів. Їх багато, але про амброзію та полин чуємо зазвичай найчастіше (і не дарма, адже вони є класичними представниками класу).

Побачити цих представників можна не тільки за містом, а й на міських узбіччях. У сенсибілізованих людей під час їх пилкування виникають симптоми алергії, а іноді й симптоми перехресної реактивності у вигляді алергічних реакцій на деякі харчові продукти (наприклад, на насіння соняшника, кавун, диню та виноград для яких зараз теж сезон).

Що робити коли виникають вищенаведені симптоми?
Авжеж, звернутися до лікаря, який проведе огляд та призначить дообстеження, щоб підтвердити діагноз.

Якщо помічаєте однакові симптоми декілька років поспіль та/або підозрюєте алергію на пилок бур’янів - запитайте у свого лікаря, які аналізи варто здати.

В CSD LAB Ви можете знайти наступні:

визначення антитіл Ig E до екстракту пилку полину (методом ІФА та методом ImmunoCAP);
визначення антитіл Ig E до екстракту пилку амброзії (методом ІФА та методом ImmunoCAP);
пакет “Сезонний риніт” (містить визначення антитіл Ig E до пилку полину, амброзії та інших рослин);
визначення антитіл Ig E до головних молекул пилку амброзії (n Amb a 1), полину (n Art v 1, n Art v 3) та мінорних алергенів трав (комплекс r Phl p 7 r Phl p12);
Також визначення антитіл Ig E до алергокомпонентів пилку амброзії та полину входять в мультиплексні алергопанелі.

Крім того, для комплексної перевірки здоров'я CSD LAB до кінця літа знижує ціни на найпопулярніші алерготести:
- ALEX2 – алерготест (Загальний IgE + специфічні IgE до 295 алергенів).
- FOX – алерготест (Food Xplorer, специфічні IgG до 286 алергенів продуктів харчування).

Деталі акції на сайті

Важливо! Варто пам’ятати, що навіть, при самостійному виборі аналізів, завжди слід звернутись на огляд лікаря для підтвердження діагнозу, можливого більш детального обстеження та визначення подальшої тактики лікування.


теги: CSD LAB



Просмотров: 204
Другие новости