Компании

все компании

Турецька компанія Сengiz планує реалізувати в Узбекистані проекти на $5 млрд

14 серпня 2023 року, 16:07
Президент Республіки Узбекистан Шавкат Мірзійоєв 8 серпня прийняв делегацію турецької компанії Cengiz Holding на чолі з головою правління Мехметом Ченгізом.

Були розглянуті питання подальшого розширення взаємовигідного співробітництва, у тому числі реалізації спільних проектів щодо розвитку та модернізації галузей економіки Узбекистану.

Слід зазначити, що за участю цього провідного багатопрофільного холдингу Туреччини в Узбекистані були успішно завершені два проекти – введені в експлуатацію сучасні електростанції в Ташкентській та Сирдар'їнській областях загальною потужністю 460 мегават.

У ході зустрічі главі держави було докладно повідомлено про показники роботи цих енергетичних об'єктів.

Крім того, Президентом Узбекистану було дано старт будівництву ще однієї електростанції в Джизакській області потужністю понад 500 мегават.
Компанією «Cengiz Holding» були також представлені плани реалізації нових проектів загальною вартістю понад 5 мільярдів доларів.

Серед них – модернізація та будівництво автомобільних доріг та тунелів, проведення геологорозвідувальних робіт та освоєння перспективних родовищ корисних копалин, управління енергетичною інфраструктурою на умовах державно-приватного партнерства.

Лідером Узбекистану надано доручення щодо якнайшвидшої підготовки та повномасштабної реалізації перспективних проектів за участю турецького інвестора.

Джерело




Просмотров: 198
Другие новости