Компании

все компании

Ціни на нафту знижуються, Brent торгується близько $86 за барель

14 серпня 2023 року, 10:51
Ціни на нафту опускаються в понеділок в умовах загального відтоку коштів інвесторів з ризикованих активів у зв'язку з сигналами нової хвилі кризи на китайському ринку нерухомості.

Долар США зміцнюється, що скорочує привабливість вкладень у сировинні товари. Доларовий індекс ICE додає 0,12% під час торгів.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:10 кв. м у понеділок становить $85,97 за барель, що на $0,84 (0,97%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. У п'ятницю ці контракти подорожчали на $0,41 (0,5%), до $86,81 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на вересень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася до цього часу на $0,85 (1,02%), до $82,34 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів зросла на $0,37 (0,5%), до $83,19 за барель.

Минулого тижня Brent подорожчала на 0,7%, WTI - на 0,5%. Обидва сорти завершили в плюсі сьомий тиждень поспіль у зв'язку з побоюваннями дефіциту нафти на світовому ринку. Очікування, що американська економіка зможе уникнути рецесії, незважаючи на посилення грошово-кредитної політики Федеральною резервною системою, підтримували прогнози попиту. При цьому, скорочення поставок нафти з Саудівської Аравії на світовий ринок викликає побоювання скорочення пропозиції.

"Трейдери надмірно фокусувалися на економічній ситуації в США, ігноруючи серйозні проблеми в Європі та Китаї, - зазначає засновник Vanda Insights Вандана Харі. - Їм давно потрібно було повернутися до дійсності".

теги: Brent, нафта



Просмотров: 196
Другие новости