Компании

все компании

Фондові індекси АТР падають перед публікацією низки важливих статданих

14 серпня 2023 року, 11:25
Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону падають у понеділок перед публікацією низки важливих статданих.

У вівторок буде оприлюднено попередній звіт про ВВП Японії за другий квартал, а також дані про динаміку промвиробництва, роздрібних продажів, безробіття та інвестицій в основні активи в Китаї за липень.

Консенсус-прогноз, який наводить Trading Economics, припускає, що ВВП Японії у квітні-червні зріс на 0,8% порівняно з попередніми трьома місяцями після підвищення на 0,7% у першому кварталі.

Японський індекс Nikkei 225 втрачає 1,3% під час торгів.

Акції Advantest втрачають у ціні 3,7%, SoftBank Group - 2,6%, Lasertec - 1,7%, Toyota Motor -1%, Tokyo Electron - 0,7%. Водночас дорожчають акції Rakuten Group (+2,2%), Recruit Holdings (+4,7%), Seven & I Holdings (+1,7%).

Ринки Китаю і Гонконгу падають у понеділок на тлі сигналів нової хвилі кризи на ринку нерухомості КНР.

Минулого тижня китайський забудовник Country Garden Holdings не зміг здійснити виплати за облігаціями, і Moody's знизило його рейтинг. Компанія також повідомила, що зафіксувала чистий збиток у першому півріччі поточного року.

У понеділок Country Garden призупинив торги 11 юаневими облігаціями.

Акції Country Garden впали в ціні на 10,5% на торгах у Гонконзі.

Котирування паперів інших забудовників також знижуються. Так, папери Jinke Property подешевшали на 7,3% під час торгів у Шеньчжені, China Vanke - на 2%.

"Ми вважаємо, що ситуація в усьому ланцюжку поставок у сфері будівництва нерухомості залишається складною, і скорочення продажів житла, а також обсягів будівництва негативно позначатиметься на темпах економічного зростання в КНР", - ідеться в огляді експертів China International Capital Corp.

Серед лідерів падіння в Шанхаї - акції BYD Co. (-5,6%), ChongQing Changan Automobile (-5,3%), Contemporary Amperex (-4,6%).

Південнокорейський фондовий індекс Kospi і австралійський S&P/ASX 200 втрачають по 0,9% під час торгів.

Акції австралійського Commonwealth Bank подешевшали на 0,8%, Westpac Banking - на 1,2%, гірничодобувних компаній Pilbara Minerals, Mineral Resources і Liontown Resources - відповідно на 6%, 2,9% і 0,6%.




Просмотров: 216
Другие новости