Компании

все компании

УЗ заснувала філію "Термінальний оператор" для управління 21 вантажним терміналом в Україні

13 серпня 2023 року, 15:21
АТ "Укрзалізниця" (УЗ) заснувала філію "Термінальний оператор" для надання експедиторських, навантажувально-розвантажувальних і складських послуг, випливає з презентації УЗ, наявної в розпорядженні агентства "Інтерфакс-Україна".

Компанія оперує 21 терміналом УЗ (раніше вантажні двори), які розташовані в усіх обласних центрах, за винятком тих, де є термінали Центру транспортної логістики "Ліски".

Зокрема, це термінали в Ужгороді, на станції "Мостиська", Івано-Франківську, Луцьку, Тернополі, Рівному, Хмельницькому, Чернігові, Житомирі, Чернівцях, Києві, Черкасах. Кропивницькому, Сумах, Кривому Розі, Миколаєві, Херсоні, Нікополі, Запоріжжі та Краматорську.

Згідно з переліком послуг, наведеним у презентації, компанія виконуватиме навантажувальні роботи, кріплення вантажів засобами УЗ, роботи автокранами, кранами-маніпуляторами, автовишками, навантажувачами, тракторами та шнековими транспортерами, зернометами. Серед інших послуг - складування вантажів на відкритих і критих складах, зберігання завантажених і порожніх контейнерів, забезпечення митного контролю та оформлення вантажів митницею.

Крім іншого, "Термінальний оператор" надаватиме послуги з перевезення вантажів автотранспортом на замовлення власників вантажів і транспортно-експедиційні послуги, послуги зважування на вагонних або автомобільних вагах.

Представники УЗ на засіданні Офісу експортерів повідомили, що зараз проводяться певні процедури для початку роботи "Термінального оператора", але філія вже створена і діє. Її завданням буде надання послуг приватним вантажоперевізникам, які на певному етапі розвитку власної компанії не вважають за доцільне розвивати залізничну інфраструктуру. Вони можуть використовувати термінали компанії в регіональних центрах, як вантажні хаби не тільки для перевантаження, а й для зберігання вантажів на складах, вважають в УЗ.

В.о. директора філії "Термінальний оператор" призначено Дениса Свистунова.

По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 555
Другие новости