Компании

все компании

Фондові індекси Європи знижуються в п'ятницю

11 серпня 2023 року, 16:49
Європейські фондові індекси знижуються під час торгів у п'ятницю, інвестори оцінюють статдані про британський ВВП і французьку інфляцію, а також стежать за подіями в корпоративному секторі.

Зведений індекс найбільших європейських компаній Stoxx Europe 600 за даними на 11:38 мск впав на 0,9% і становив 460,05 пункту.

Британський індикатор FTSE 100 втратив 1,05%, німецький DAX - 0,76%, французький CAC 40 - 1,03%. Італійський FTSE MIB та іспанський IBEX 35 опускаються на 0,9% і 0,6% відповідно.

Як стало відомо в п'ятницю, обсяг економіки Великої Британії в другому кварталі 2023 року зріс на 0,2% порівняно з попередніми трьома місяцями. Аналітики, опитані Trading Economics, очікували нульової зміни показника.

Підвищення британського ВВП у річному вираженні в другому кварталі прискорилося до 0,4% з 0,2% у попередньому кварталі, тоді як аналітики прогнозували збереження колишніх темпів зростання.

Також ONS повідомило в п'ятницю, що промислове виробництво в Британії в червні підскочило на 1,8% порівняно з попереднім місяцем, рекордними темпами за три роки, і підвищилося на 0,7% у річному вираженні. Експерти в середньому прогнозували зростання на 0,1% у щомісячному обчисленні та скорочення на 1,1% у річному.

Тим часом споживчі ціни у Франції, гармонізовані зі стандартами Європейського союзу, в липні зросли на 5,1% у річному вираженні після підйому на 5,3% у червні. Попередня оцінка вказувала на зростання споживчих цін на 5%, і опитані Trading Economics аналітики не чекали її перегляду.

Крім того, рівень безробіття у Франції в другому кварталі зріс до 7,2% з 7,1% кварталом раніше, хоча експерти очікували збереження показника на колишньому рівні.

В Іспанії остаточні дані про інфляцію збіглися з попередньою оцінкою: ціни в країні зросли на 2,3% у річному вираженні в липні після зростання на 1,9% у червні.

Папери UBS AG подорожчали на 0,7% і повернулися на рівень початку березня, тобто до новин про банкрутства низки американських банків і купівлі конкуруючого Credit Suisse.

Швейцарський банк достроково розірвав угоду з урядом країни, згідно з якою влада гарантувала покриття збитків на суму до 9 млрд франків ($10,27 млрд) у рамках злиття з меншим конкурентом. Крім того, UBS повністю погасив екстрену кредитну лінію Credit Suisse перед швейцарським ЦБ на суму 50 млрд франків, надану в розпал весняної банківської кризи.

Капіталізація Telecom Italia збільшується на 0,7%. Фонд KKR, який планує купити активи компанії у сфері дротового зв'язку, досяг попередньої угоди з владою Італії про те, що італійський Мінфін отримає близько 20% зазначених активів і можливість участі в ухваленні стратегічних рішень.

Котирування акцій KBC Group зростають на 1,7% на новині, що бельгійська фінтех-компанія планує викупити власні акції на суму до 1,3 млрд євро в період до 31 липня наступного року.

Ринкова вартість британської компанії EMIS Group Plc підскочила на 25%. Британський антимонопольний регулятор дав попередню згоду на купівлю компанії, що займається розробкою програмного забезпечення для галузі охорони здоров'я, місцевим підрозділом американської страхової компанії UnitedHealth Group за 1,24 млрд фунтів стерлінгів ($1,58 млрд).




Просмотров: 288
Другие новости