Компании

все компании

ЄБРР надає банку "Львів" фінансування в розмірі EUR22,5 млн

11 серпня 2023 року, 22:28
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надає банку "Львів" фінансовий пакет, який складається з гарантії EUR7,5 млн для покриття ризиків нового кредитування до EUR30 млн і гривневого кредиту еквівалентом до EUR15 млн для фінансування приватних мікро-, малих і середніх підприємств (ММСП).

"Кредит розділений на два транші - EUR10 млн виділених і EUR5 млн не виділених, кожен із терміном погашення через три роки, - допоможе банку "Львів" підтримувати стійку та диверсифіковану базу фінансування, щоб забезпечити постійний доступ до середньострокового фінансування для бізнесу", - зазначається в повідомленні банку в четвер.

Зазначається, що вартість фінансування кредиту буде знижено за рахунок субсидування відсоткової ставки в місцевій валюті в рамках ініціативи Європейського Союзу EU4Business в Україні.

Згідно з релізом, незабезпечений інструмент розподілу ризиків на суму EUR7,5 млн також буде надано двома рівними траншами, кожен з яких покриє 50% кредитного ризику нових кредитів банку "Львів" на загальну суму до EUR30 млн, але не більше ніж 50% портфеля. Ця кредитна лінія допоможе банку "Львів" надати доступ до фінансування для українських компаній, що працюють у критично важливих галузях, таких як первинне сільське господарство та сільськогосподарські послуги, харчова промисловість, транспорт і логістика, роздрібна торгівля та фармацевтика, зазначив ЄБРР.

Він додав, що ще до EUR4,5 млн з цього загального портфеля в розмірі EUR30 млн будуть підтримувати довгострокові інвестиції приватних ММСП в екологічно чисті технології, що відповідають вимогам ЄС. Відповідні субпозичальники також отримають технічну допомогу, що фінансується ЄС, та інвестиційні стимули після завершення своїх інвестиційних проєктів.

ЄБРР нагадує, що проєкт став можливим завдяки 50% покриттю ризику першого збитку з боку донорів.

Як повідомлялося, відповідний проєкт рада директорів міжнародного банку затвердила 18 липня, а в четвер було підписано необхідні документи.

ЄБРР нагадує, що банк "Львів", який належить європейським акціонерам, є регіональним банком, орієнтованим на МСП, і одним із тих, які найшвидше зростають у західній Україні: кредитний портфель зріс із $35 млн 2017 року до $133 млн у першому кварталі 2023 року. Його головний офіс розташований у Львові, мережа охоплює 19 відділень, 13 із них - у Львівській області, шість - в інших містах.

Згідно з даними Нацбанку України, станом на початок червня 2023 року банк "Львів" за розміром активів посідав 27-ме місце (8,25 млрд грн) серед 65 банків, що діяли в країні.

Згідно з інформацією на сайті банку "Львів", його акціонерами на початок цього року були: фонд ResponsAbility Participations (Швейцарія) - 48,557189%, Nordic Environment Finance Corporation (NEFCO) - 13,93623% і громадянин Ісландії Маргеїр Петурсон - 37,4692%.




Просмотров: 308
Другие новости