Компании

все компании

Фондові індекси АТР не показують єдиної динаміки

10 серпня 2023 року, 13:36
Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону не показують єдиної динаміки на торгах у четвер.

Японський індекс Nikkei 225 додає 0,8% завдяки позитивним корпоративним новинам.

Вартість акцій Inpex Corp. злетіла майже на 17%. Японська нафтокомпанія поліпшила прогнози прибутку і виручки на поточний рік, зазначивши, зокрема, позитивний вплив ослаблення ієни на її результати. Inpex також оголосила про намір викупити власні акції на суму до 100 млрд ієн ($695,8 млн).

Папери Honda Motor Co. подорожчали на 6%. Згідно зі звітом компанії за минулий квартал, опублікованим напередодні після закриття ринку в Токіо, чистий прибуток автовиробника в першому фінкварталі зріс у 2,4 раза. Honda підтвердила прогноз прибутку і виручки на весь фінрік.

Водночас акції Sony Corp. втрачають у ціні 3,4%. У середу компанія повідомила, що її чистий прибуток у першому фінкварталі впав на 17%. Результат, однак, перевершив прогнози ринку.

Статдані, оприлюднені в четвер, засвідчили триваюче сповільнення темпів зростання цін виробників у Японії. У липні вони зросли на 3,6% у річному вираженні - мінімально з березня 2021 року. Консенсус-прогноз експертів, який наводить Trading Economics, передбачав ослаблення темпів підвищення цін виробників до 3,5% з червневих 4,3%.

Котирування акцій технологічних компаній у Китаї та Гонконзі опускаються на новинах про підписання президентом США Джо Байденом указу, що запроваджує нові обмеження на постачання технологій до КНР.

Обмеження стосуються інвестицій у сфери, "пов'язані з секретними технологіями, критично важливими для національної безпеки", включно з напівпровідниками та мікроелектронікою, квантовими інформаційними технологіями та штучним інтелектом.

Китайський фондовий індекс Shanghai Composite коливається між зростанням і зниженням на торгах у четвер, гонконгський Hang Seng втрачає 0,9%.

Серед лідерів зниження серед IT-компаній у материковому Китаї - акції Zhongji Innolight (-2,4%), Foxconn Industrial (-5,2%), iFLYTEK (-1,5%) і Talkweb Information (-5,2%).

Водночас папери енергетичних компаній дорожчають: вартість акцій Petrochina збільшилася на 1,4%, Shandong Xinchao - на 2,7%, Guanghui Energy - на 4%.

У Гонконзі різко дешевшають акції Techtronic Industries (-19,7%), Longfor Group (-3,5%), а також Lenovo (-5,2%).

Південнокорейський фондовий індекс Kospi втрачає 0,3% під час торгів у четвер, австралійський S&P/ASX 200 - виріс на 0,1%.




Просмотров: 147
Другие новости