Компании

все компании

Disney зафіксувала чистий збиток і втратила 12 млн стримінгових передплатників

10 серпня 2023 року, 20:42
Американська Walt Disney Co., найбільша у світі компанія у сфері розваг і медіа, зафіксувала чистий збиток у третьому фінансовому кварталі через витрати на реорганізацію операцій і разові списання.

Як ідеться у прес-релізі Disney, чистий збиток за підсумками кварталу, що завершився 1 липня, становив $460 млн, або $0,25 на акцію, порівняно з чистим прибутком у $1,41 млрд, або $0,77 на акцію, за порівнянний період роком раніше.

Прибуток без урахування разових факторів становив $1,03 на акцію проти $1,09 на акцію роком раніше.

Квартальна виручка Disney збільшилася на 4%, до $22,3 млрд.

Експерти, опитані FactSet, у середньому прогнозували скоригований прибуток компанії на рівні $0,96 на акцію за виручки в $22,5 млрд.

Кількість передплатників стримінгового сервісу Disney+ за підсумками минулого кварталу скоротилася на 11,7 млн, до 146,1 млн порівняно з 157,8 млн трьома місяцями раніше. Кількість передплатників Disney+ знижується вже три квартали поспіль, що пов'язано головним чином з відтоком клієнтів в Індії, де компанія втратила права на трансляцію матчів Індійської прем'єр-ліги з крикету.

Найбільший підрозділ Disney, що об'єднує медіа- та розважальні активи компанії, зафіксував виручку в розмірі $14 млрд проти $14,1 млрд роком раніше. Опитані FactSet експерти в середньому прогнозували цей показник на рівні $14,3 млрд.

Виручка підрозділу, що управляє тематичними парками і круїзними суднами, а також займається випуском споживчих товарів і відеоігор, підвищилася на 13%, до $8,3 млрд (консенсус-прогноз - $8,1 млрд).

Акції Disney подорожчали на 2,2% на додаткових торгах у середу. З початку поточного року їхня вартість практично не змінилася.




Просмотров: 283
Другие новости