Компании

все компании

Транзит "Газпрому" через Україну триває в обсязі 42,3 млн куб. м

9 серпня 2023 року, 17:39
"Оператор ГТС України" (ОГТСУ) повідомив, що прийняв від "Газпрому" заявку на транспортування на середу в обсязі 42,4 млн куб. м. У вівторок показник був такий самий. Потужності заявлені тільки по одній із двох точок входу в ГТС країни - газовимірювальній станції "Суджа". По коридору через ГВС "Сохранівка" заявку не прийнято.

ЄВРОПЕЙСЬКИЙ РИНОК


Вітрогенерація в Європі у вівторок трохи знизилася після оновлення 4-місячного максимуму в понеділок. Вітряки 8 серпня забезпечили 23% потреб регіону в електроенергії, повідомляє асоціація WindEurope. У серпні 2022 року їхній внесок був 10%, у липні 2023-го - 14%.

Спотова ціна газу в Європі за вівторок майже не змінилася. Контракт із постачанням "на день вперед" на хабі TTF у Нідерландах закрився на рівні $334 за тисячу кубометрів.

Помітний розрив цін на СПГ в Азії порівняно з Європою. Вересневий ф'ючерс на індекс JKM Platts (Japan Korea Marker, відображає спотову ринкову вартість вантажів, що поставляються до Японії, Південної Кореї, Китаю і Тайваню) торгується на рівні $392; ф'ючерс на постачальний до Північно-Західної Європи СПГ (LNG North West Europe Marker) - $344.

ЗАПАСИ В ЄВРОПІ

Європа продовжує закачування газу в сховища. Поточний рівень запасів сягнув 87,71% - це на 14 відсоткових пунктів вище середнього показника на ті самі дати за останні п'ять років, повідомляє Gas Infrastructure Europe.

За газову добу 7 серпня резерви вдалося збільшити на 0,3 процентного пункту. Темпи закачування, як і раніше, помітно поступаються звичайним рівням за останні п'ять років. Проте, при збереженні цієї інтенсивності протягом усього літа до кінця вересня можна буде забезпечити цільовий рівень у 90% наповненості сховищ.

Європейські термінали з приймання СПГ у липні працювали із середньою продуктивністю 56%, з початку серпня завантаження становить лише 48%. У перерахунку на добу серпневий імпорт СПГ може бути мінімальним з 2021 року.

ЗАПАСИ В США

Стан запасів в американських ПСГ набуває все більшого значення, оскільки країна активно нарощує експорт.

США продовжують сезон закачування. За черговий звітний тиждень резерви газу зросли на 0,4 млрд куб. м - це вдвічі менше, ніж стандартний обсяг для цієї пори року.

Поточний рівень запасів у країні - 62%, що на 12 процентних пунктів перевищує середній за останні п'ять років, повідомляє Управління енергетичної інформації (EIA) Міненерго.




Просмотров: 309
Другие новости