Компании

все компании

Palantir завершила II кв. з чистим прибутком і оголосила buyback на $1 млрд

8 серпня 2023 року, 16:25
Американська Palantir Technologies Inc., постачальник рішень для роботи з великими даними, завершила другий квартал із чистим прибутком на рівні прогнозу й оголосила про програму викупу своїх акцій на суму до $1 млрд.

Як повідомляють у прес-релізі компанії, її чистий прибуток у квітні-червні становив $28 млн, або 1 цент у розрахунку на акцію, порівняно з чистим збитком у розмірі $179,3 млн, або 9 центів на акцію, за аналогічний квартал минулого року.

Виручка зросла на 12,7% - до $533 млн проти $473 млн роком раніше. Доходи від комерційних контрактів підвищилися на 10%, від держконтрактів - на 15%.

Прибуток і виручка збіглися із середніми прогнозами аналітиків, опитаних FactSet.

Palantir очікує, що в третьому кварталі вона отримає прибуток, а виручка буде перебувати в діапазоні $553-557 млн. Експерти очікують виручку в районі $553 млн.

За підсумками 2023 року компанія планує зафіксувати виручку близько $2,212 млрд за консенсус-прогнозу в $2,21 млрд.

Котирування акцій Palantir на додатковій сесії в понеділок зросли на 2,7% після публікації звітності. Ринкова вартість компанії з початку поточного року злетіла в 2,8 раза (до $38,6 млрд), тоді як фондовий індекс S&P 500 додав близько 18%.

Palantir була заснована 2003 року групою інвесторів на чолі з відомим підприємцем Пітером Тілем, який стояв також біля витоків створення платіжного сервісу PayPal. Технології для обробки даних Palantir активно використовуються силовими структурами США та інших держав. За деякими даними, алгоритми Palantir використовувалися для виявлення Усами бен Ладена, а також боротьби з великими терористичними мережами.




Просмотров: 226
Другие новости