Компании

все компании

Ф'ючерси на фондові індекси США знижуються

8 серпня 2023 року, 21:33
Котирування ф'ючерсів на американські фондові індекси знижуються у вівторок на слабких статданих з Китаю, які трейдери сприйняли як сигнал загального ослаблення світової економіки.

Обсяг експорту з КНР у липні скоротився на 14,5% у річному вираженні і становив мінімальні за п'ять місяців $281,76 млрд, йдеться у звіті Головного митного управління країни. Темпи зниження експорту є найрізкішими з лютого 2020 року.

Китайський імпорт зменшився на 12,4% - до $201,16 млрд. Падіння було максимальним із травня 2020 року.

"Статистика показала, що друга за величиною економіка світу стикається з труднощами у зв'язку як зі зниженням глобального попиту, так і з внутрішнім ослабленням", - зазначає аналітик Deutsche Bank Джим Рід, слова якого наводить Market Watch.

Дані міністерства торгівлі США, також опубліковані у вівторок, засвідчили скорочення дефіциту зовнішньоторговельного балансу країни в червні на 4,1% порівняно з попереднім місяцем - до $65,5 млрд. Згідно з переглянутими даними, у травні від'ємне сальдо торговельного балансу становило $68,3 млрд, а не $69 млрд, як повідомлялося раніше. Консенсус-прогноз експертів, який наводить Trading Economics, передбачав скорочення зовнішньоторговельного дефіциту в червні до $65 млрд.

Акції United Parcel Service втрачають у ціні 3,9% під час попередніх торгів. Найбільша у світі служба експрес-доставки скоротила чистий прибуток у другому кварталі на 27% і погіршила прогноз виручки на весь поточний рік.

Вартість паперів провайдера супутникового телебачення Dish Network Corp. опустилася на 0,5% на інформації про злиття компанії з постачальником супутникових технологій EchoStar Corp. Акції EchoStar впали в ціні на 10%.

Папери виробника спортивного одягу Under Armour Inc. (SPB: UA) подорожчали на 0,4%. Компанія несподівано отримала чистий прибуток у першому кварталі 2024 фінансового року, а її виручка перевищила прогнози ринку.

Ціна акцій фармкомпанії Eli Lilly and Co. підскочила на 8,5% завдяки її сильній звітності. Eli Lilly збільшила чистий прибуток у другому кварталі 2023 року в 1,9 раза, виручку - на 28%, причому обидва показники перевершили прогнози ринку. Компанія поліпшила прогнози на весь поточний рік, зазначивши, зокрема, сильні базові показники бізнесу.

Вартість паперів AMC Entertainment піднялася на 5,1%. Оператор мережі кінотеатрів повернувся до чистого прибутку в другому кварталі 2023 року, а його виручка перевершила прогнози.

Значення вересневого ф'ючерсу E-mini на індекс S&P 500 до 15:50 кв. у вівторок зменшилося на 0,71% і становило 4505,75 пункту. Котирування вересневого ф'ючерсу E-mini на індекс Dow Jones опустилося до цього часу на 0,7%, до 35306 пунктів. Ф'ючерс на індекс Nasdaq 100 на вересень знизився на 0,69%, до 15378 пунктів.

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 387
Другие новости