Компании

все компании

Українська кукурудза користується попитом з боку низки країн ЄС - аналітики

3 серпня 2023 року, 10:51
Українська кукурудза має стабільний попит з боку низки країн ЄС, які через аномальну спеку не отримають власного врожаю кукурудзи, повідомили в аналітичному кооперативі "Пуск", створеному в рамках Всеукраїнської Аграрної Ради (ВАР).

"Україна експортувала в липні близько 1,2 млн тонн, але настає міжсезонний період, і на серпень законтрактовано тільки 0,5 млн тонн", - зазначили аналітики на щотижневому брифінгу у вівторок.

За їхньою інформацією, на європейському ринку спостерігається стабільний невеликий попит від Італії та Іспанії, де зберігається спека до 45 ℃. Також високі температури повітря у Франції не сприяють формуванню врожаю кукурудзи, країна може не отримати власного врожаю. Деякі імпортери купують зернову кукурудзу зараз, оскільки є побоювання з приводу пропозиції європейської кукурудзи.

Умовна середня ціна кукурудзи становить близько 175-185 EUR/тонна, і значних змін на ринку в найближчий період не очікується. Новий урожай кукурудзи індикативно стоїть на позначках 150-160 EUR/тонна з поставкою в жовтні, але форвардних контрактів не укладають, зазначили експерти.

"Можна передбачати, що з другої половини серпня ринок активізується", - прогнозують у "Пуск".




Просмотров: 238
Другие новости