Компании

все компании

Нафта дорожчає, Brent біля $85,6 за барель

2 серпня 2023 року, 11:59
Ціни на нафту активно піднімаються вранці в середу після зниження за підсумками попередньої сесії, трейдери оцінюють сигнали про різке скорочення запасів нафти в Сполучених Штатах.

Ціна жовтневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:01 кв становить $85,59 за барель, що на 68 центів (0,8%) вище за показник на закриття попередньої сесії. У вівторок ці контракти подешевшали на $0,52 (0,6%) - до $84,91 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на вересень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) до зазначеного часу підвищилися на 69 центів (0,85%) і становили $82,06 за барель. За підсумками попередньої сесії вони знизилися на $0,43 (0,5%) - до $81,37 за барель.

Негативним фактором для нафтового ринку у вівторок стало зміцнення долара, оскільки це підвищує вартість сировинних товарів для власників інших валют. Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести основних світових валют, напередодні зріс на 0,4%.

"Ралі на нафтовому ринку готове взяти паузу на тлі зниження фондових індексів у США і зміцнення долара", - сказав старший аналітик Oanda Едвард Мойя.

Однак нафта залишається привабливою для інвесторів, і покупці, найімовірніше, будуть активно купувати контракти на просіданнях, додав він.

Тим часом оприлюднені напередодні дані Американського інституту нафти (API) показали, що нафтові запаси в США за минулий тиждень впали на 15,4 млн барелів. Якщо дані знайдуть підтвердження в офіційних цифрах Міненерго, які опублікують о 17:30 кв. м. у середу, падіння буде рекордним з 1982 року.

теги: Brent, нафта



Просмотров: 206
Другие новости