Компании

все компании

Долар слабко змінюється до євро і фунта

2 серпня 2023 року, 13:24
Курс долара США слабко змінюється до євро і фунта, проте активно знижується в парі з ієною і демонструє помітний підйом до новозеландської валюти.

Інвестори оцінюють новину про зниження суверенного рейтингу Сполучених Штатів.

Як повідомлялося, міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента США до "AA+" з "АААА".

"Зниження рейтингу США відображає очікуване погіршення податково-бюджетних показників у найближчі три роки, високий і зростаючий державний борг, а також погіршення якості управління порівняно з іншими країнами, що мають рейтинги "АА" і "АААА", за останні два десятиліття, що виявилося в постійних політичних протистояннях навколо питання про ліміт держборгу, які вдається врегулювати в найостанніший момент", - ідеться в повідомленні Fitch.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), втратив під час торгів 0,1%. Ширший індикатор WSJ Dollar Index зростає на 0,06%.

Пара євро/долар за даними на 9:28 кв у середу торгується на рівні $1,0985 порівняно з $1,0984 на закриття попередньої сесії.

Курс фунта до долара становить $1,2762 проти $1,2776 у вівторок.

Вартість долара в парі з ієною знизилася на 0,4%, до 142,80 ієни проти 143,34 ієни за підсумками минулої сесії.

Тим часом долар США в парі з новозеландським доларом підскочив на 0,9%, до 1,64/$1.

Як стало відомо в середу, безробіття в Новій Зеландії в другому кварталі зросло до 3,6% з 3,4% кварталом раніше, оновивши максимум за два роки.




Просмотров: 172
Другие новости