Компании

все компании

Вивантаження вагонів із зерном у портах Великої Одеси майже зупинилося

1 серпня 2023 року, 03:12

Вивантаження вагонів із зерном у портах Великої Одеси зупинилося у зв'язку із зупинкою роботи "зернового коридору": за минулу добу вивантажено лише 10 вагонів, повідомляється в щотижневому зведенні АТ "Укрзалізниця" (УЗ) у понеділок.

Середньодобовий показник відвантаження вагонів у портах Великої Одеси через блокування "зернового коридору" в липні становив 80 вагонів/добу, погіршившись за останній тиждень на 30 в/д.

При цьому фіксується незначне зростання кількості вагонів із зерном, які рухаються в напрямку портів Великої Одеси - до 168 вагонів зі 109 вагонів, зазначено в повідомленні.

Навантаження на порт "Ізмаїл", який є альтернативою для експорту зернових вантажів, продовжує збільшуватися. За минулий тиждень (з 24 до 31 липня) загальна черга вагонів, які рухаються в напрямку порту, становила 7,8 тис. вагонів, із цієї кількості - 3,034 тис. вагонів із зерновими. Це на 500 вагонів, або 19,7%, більше, ніж минулого тижня, коли в черзі стояло 2534 вагони.

Середньодобовий показник вивантаження вагонів із зерном у порту "Ізмаїл" становить 88 вагонів на добу, що на 15 в/з, або 14,5%, менше, ніж попереднього тижня.

"У зв'язку з погодними умовами (вітер, опади) і обмеженнями щодо пропуску поїздів, зменшилося добове вивантаження в порту "Ізмаїл" зернових вантажів. Ситуація з вивантаженням поступово нормалізується", - ідеться в повідомленні.

Крім того, у напрямку переходу Серпневе-1-Басарабяска (Молдова) фіксують накопичення приблизно 1,3 тис. вагонів, зокрема із зерном - 319 вагонів, з олією - 153 вагони.

Раніше повідомлялося, що кількість суден у порту "Ізмаїл", за даними додатка для моніторингу військово-морського руху Marine Traffic, зросла до 120 у понеділок проти 109 минулого тижня, очікується прибуття ще 32 суден. Протягом тижня кількість суден у порту становила 111-113. Кількість суден у порту "Рені" в понеділок скоротилася до 58 суден проти 64 минулого тижня. Очікується прибуття ще 16 суден. У суботу в порту було 54 судна, протягом тижня - 58-61. У найбільших чорноморських портах рух не відновився.





Просмотров: 373
Другие новости