Компании

все компании

"Континентал" виділить 98 тис. га під посів озимих культур

1 серпня 2023 року, 18:10
Агрохолдинг "Континентал Фармерз Груп" розпочав посів озимих культур під урожай-2024 року, під який планує виділити 97,8 тис. га, повідомила прес-служба агрохолдингу.

Згідно з повідомленням, традиційно першим "Континентал" сіє озимий ріпак, під який буде відведено 34,8 тис. га. Погодні умови сприяють посівним роботам: завдяки опадам у ґрунті достатньо вологи.

"Застосовуємо різні виробничі технології відповідно до типу сівалок, які є. Це і пряма сівба одразу після збирання пшениці та ячменю сівалками Horsch Focus, і традиційна суцільна сівба. Також плануємо використовувати сівалки точного посіву з міжряддям 35 см", - зазначив операційний директор "Контінентал Фармерз Груп" Костянтин Шитюк.

За його словами, посів озимого ріпаку розпочали відповідно до запланованих термінів. Компанія повністю забезпечена насінням, мінеральними добривами, засобами захисту та паливно-мастильними матеріалами.

Посів ріпаку в агрохолдингу мають намір завершити до 20 чисел серпня, після чого розпочнуть посів озимих пшениці та ячменю, під які буде відведено 49,7 тис. га і 13,1 тис. га відповідно.

Темпи посіву озимих пшениці та ячменю залежатимуть від швидкості збирання культур-попередників. У регіонах, де працює "Континентал", вегетацію ярих культур (сої, соняшнику, кукурудзи) буде пролонговано через затримку в розвитку. Причиною цього є погодні умови та досить пізні строки посіву, пояснили в агрохолдингу.

Крім того, на полях "Континентал" триває збирання ранніх зернових, яке прибрано з 65% запланованих площ.

"Повністю завершено обмолот озимого ячменю, залікова врожайність якого склала 6,39 т/га, що вище планової. До завершення наближається збирання озимого ріпаку. Залікова врожайність культури також вища за планову і становить 3,74 т/га", - констатували в агрохолдингу.

Агрохолдинг "Мрія" і компанія CFG, об'єднані під назвою "Контінентал Фармерз Груп", працюють як єдиний бізнес із листопада 2018 року, коли "Мрія" уклала угоду з міжнародним інвестором Salic UK про продаж активів.

Salic заснована 2012 року. Її єдиним акціонером є Державний інвестиційний фонд Саудівської Аравії, який інвестує у виробництво сільськогосподарської та тваринницької продукції.




Просмотров: 234
Другие новости