Компании

все компании

Фондові індекси АТР акцій зростають, крім Китаю і Гонконгу

1 серпня 2023 року, 13:01
Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону переважно зростають під час торгів у вівторок, винятком є індекси Китаю та Гонконгу.

Китайський індекс Shanghai Composite до 8:46 кв опустився на 0,2%, гонконгський Hang Seng - на 0,3%.

Індекс ділової активності в промисловому секторі Китаю, що розраховується Caixin Media Co. і S&P Global, впав у липні до 49,2 пункту з червневих 50,5 пункту, оновивши мінімум за шість місяців і опустившись нижче за позначку в 50 пунктів, що відокремлює зростання активності від її зниження. Опитані Trading Economics аналітики очікували більш помірного зниження індикатора - до 50,3 пункту.

Тим часом економіка Гонконгу в другому кварталі зросла на 1,5% у річному вираженні після підйому на 2,9% у першому кварталі, йдеться в офіційній статистиці. Аналітики в середньому очікували прискорення зростання до 3,6%.

На Гонконгській фондовій біржі лідерами зниження виступають акції Xinyl Solar, що падають на 10,6%, а також папери Country Garden Holdings (SPB: 2007), Hang Lung Properties і Orient Overseas, що дешевшають на 6,3%, 5,6% і 3,5% відповідно.

У Шанхаї найбільш помітне зниження показують акції iFLYTEK (-3,7%), Citic Securities (-1,7%), Jiangsu Hengrui (-2,2%) і Hongbo Co (-2,6%).

Тим часом ціна паперів фінансової компанії Pacific Securities зростає на 9,3%, Tianfeng Securities - на 2,7%, Southwest Securities - на 5,1%.

Значення японського індексу Nikkei 225 збільшилося на 0,8%.

Безробіття в Японії в червні опустилося до 2,5% порівняно з 2,6% місяцем раніше, повідомило міністерство внутрішніх справ і зв'язку країни. Показник збігся з очікуваннями аналітиків, опитаних Trading Economics, і став мінімальним із січня.

Акції Toyota дорожчають на 2,3%. Японський автовиробник збільшив чистий прибуток у 1,8 раза (на 78%) у першому кварталі поточного фінансового року, набагато краще за прогнози ринку.

Ціна паперів фінансової групи Sumitomo Mitsui знижується на 2,3% на даних про зменшення квартального прибутку на 1,8%, до 248 млрд ієн ($1,75 млрд). Інша велика фінкомпанія, Mizuho Financial, відзвітувала про зростання чистого прибутку на 53,9%, до 245,2 млрд ієн, і її акції дорожчають на 0,7%.

Південнокорейський індекс Kospi зріс на 1,1%.

Папери Samsung Electronics Co., найбільшого світового виробника напівпровідникової продукції та смартфонів, дорожчають на 1,6%, авіакомпанії Korean Air Lines - на 0,6%, автовиробника Hyundai Motor - на 1,4%.

Австралійський S&P/ASX 200 підвищився на 0,5%.

Резервний банк Австралії за підсумками засідання у вівторок несподівано не став змінювати ключову процентну ставку, зберігши її на рівні 4,1%, хоча аналітики загалом очікували підйому на 25 базисних пунктів. Таке рішення було ухвалено на тлі уповільнення інфляції.

Акції австралійських банків, включно з ANZ Group, Commonwealth Bank of Australia і Macquarie, зростають на 0,4-1,4%.

Тим часом капіталізація гірничодобувної компанії BHP зросла на 0,9%, тоді як ціна акцій Rio Tinto знижується менш ніж на 0,1%.




Просмотров: 221
Другие новости