Компании

все компании

Долар стабільний до євро і фунта, дорожчає до єни та австралійського долара

1 серпня 2023 року, 14:39
Курс долара США слабо змінюється до євро і фунта, проте продовжує зростати в парі з ієною, оскільки інвестори, як і раніше, оцінюють підсумки засідання Банку Японії минулого тижня, і різко дорожчає до австралійського долара після рішення ЦБ Австралії не змінювати ключову ставку.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додав під час торгів 0,12%. Індикатор тримається поблизу максимального рівня за три тижні.

Пара євро/долар за даними на 9:30 кв у вівторок торгується на рівні $1,0996 порівняно з $1,0999 на закриття попередньої сесії.

Курс фунта до долара становить $1,2832 проти $1,2835 у понеділок.

Вартість долара в парі з ієною збільшилася на 0,24%, до 142,62 ієни проти 142,27 ієни за підсумками минулої сесії.

Минулого тижня Банк Японії залишив незмінними основні параметри грошово-кредитної політики (ДКП), включно з діапазоном, у межах якого може коливатися прибутковість десятирічних держпаперів (плюс/мінус 0,5%). Однак він заявив, що вважатиме верхню і нижню межу цього діапазону радше орієнтирами, а не жорсткими обмеженнями.

Долар у парі з юанем підвищився на 0,3%, до 7,1672 юаня.

Індекс ділової активності в промисловому секторі Китаю, що розраховується Caixin Media Co. і S&P Global, впав у липні до 49,2 пункту з червневих 50,5 пункту, оновивши мінімум за шість місяців і опустившись нижче за позначку в 50 пунктів, що відокремлює зростання активності від її зниження. Опитані Trading Economics аналітики очікували більш помірного зниження індикатора - до 50,3 пункту.

Курс австралійського долара до долара США впав на 0,9%, до 1,5022/$1.

Резервний банк Австралії за підсумками засідання у вівторок несподівано не став змінювати ключову процентну ставку, зберігши її на рівні 4,1%, хоча аналітики в цілому очікували підйому на 25 базисних пунктів. Таке рішення було ухвалено на тлі уповільнення інфляції.




Просмотров: 193
Другие новости