Компании

все компании

Азіатські фондові індекси зростають в понеділок

31 липня 2023 року, 13:07
Фондові індекси найбільших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону в понеділок демонструють позитивну динаміку за винятком Австралії.

Індекс менеджерів із закупівель (PMI) у переробній промисловості Китаю в липні збільшився до 49,3 пункту порівняно з 49 пунктами місяцем раніше. Аналітики в середньому прогнозували підвищення до 49,2 пункту, за даними Trading Economics.

Значення індикатора вище позначки в 50 пунктів вказує на зростання активності в промисловому секторі, менше - на ослаблення. Таким чином, індекс перебуває нижче цієї позначки четвертий місяць поспіль. PMI є випереджальним індикатором ділової активності, оскільки менеджери роблять закупівлі з урахуванням очікуваного попиту.

Китайський індекс Shanghai Composite до 8:27 кв піднявся на 0,4%, гонконгський Hang Seng - на 1,3% (до максимуму за сім тижнів).

На Гонконгській фондовій біржі лідерами зростання котирувань виступають акції мережі ресторанів Haidilao International - на 10,6%, алюмінієвої China Hongqiao Group - на 6,3%, ритейлера JD.com Inc. - на 4,6%, виробника комп'ютерів Lenovo - 3,4%, а також інтернет-компаній Meituan і Baidu Inc. - на 4% і 2,9% відповідно.

Водночас дешевшають папери оператора казино Sands China - на 3,7%, девелопера Country Garden Holdings - на 2,4%, China Mobile - на 1,6%.

Значення японського індексу Nikkei 225 до 8:22 кв збільшилося на 1,1%.

Темпи зростання роздрібних продажів у Японії в червні прискорилися до 5,9% у річному вираженні, що збіглося із середнім прогнозом аналітиків. Показник зріс за підсумками шістнадцятого місяця поспіль, оскільки споживчий попит продовжує відновлюватися після спаду під час пандемії COVID-19.

Суттєвий підйом котирувань показують акції виробників електроніки Hitachi Ltd. (+6,1%), NEC Corp. (+5,8%), Renesas Electronics (+4%).

Південнокорейський індекс Kospi до 8:23 кв виріс на 0,9%.

Ціна акцій сталеливарної Posco піднялася на 3,2%, виробника обладнання Korea Flange - на 16,2%.

При цьому папери Samsung Electronics Co., найбільшого світового виробника напівпровідникової продукції та смартфонів, опускаються на 1%, авіакомпанії Korean Air Lines - на 0,6%, автовиробника Hyundai Motor - на 0,7%.

Австралійський S&P/ASX 200 до 8:26 кв зменшився на 0,05%.

Дешевшають акції банків, зокрема ANZ Bank - на 0,2%, Commonwealth Bank of Australia - на 0,1%, Macquarie - на 1%.

Крім того, знижується вартість золотодобувних компаній Silver Lake Resources (-18,6%) і St. Barbara Ltd. (-3,1%).

Тим часом капіталізація найбільших гірничодобувних компаній світу BHP і Rio Tinto зросла на 0,4% і 0,2% відповідно.




Просмотров: 236
Другие новости