Компании

все компании

Petrobras знизила видобуток на 1,5%

30 липня 2023 року, 17:00
Бразильська державна нафтогазова і нафтохімічна компанія Petroleo Brasiliero SA (Petrobras) у другому кварталі 2023 року скоротила видобуток на 1,5% відносно першого кварталу - в середньому до 2,64 млн б. н. е. на добу, повідомляє компанія.

Зниження показника Petrobras пов'язує із зупинками видобутку через технічне обслуговування, природним падінням виробництва на зрілих родовищах і продажем активів.

При цьому видобуток у підсолевому басейні в Бразилії сягнув нового квартального рекорду - 2,06 млн б.н.е./добу, що склало 78% від загального обсягу нафтовиробництва компанії. Результат було досягнуто завдяки збільшенню видобутку на родовищі Ітапу, де працює плавуча установка видобутку, зберігання і відвантаження нафти (FPSO) P-71, а також введення FPSO Almirante Barroso на родовищі Бузіос у басейні Сантос.

Виробництво нафтопродуктів за підсумками квітня-червня зросло на 9,4% порівняно з першим кварталом, до 1,81 млн б.н.е./добу, а продажі - на 1,5%, до 1,72 млн б.н.е./добу, завдяки збільшенню попиту на бензин і ЗВГ. Найбільший обсяг у структурі виробництва нафтопродуктів, як і раніше, займає дизельне паливо: його випуск збільшився на 9,7% внаслідок нарощування операційних потужностей НПЗ, до 721 тис. б/д.




Просмотров: 314
Другие новости