Компании

все компании

Фондові індекси найбільших країн АТР зростають

27 липня 2023 року, 14:49
Федеральна резервна система напередодні ухвалила рішення про підвищення базової ставки на 25 базисних пунктів, що збіглося з очікуваннями аналітиків. У четвер відбудеться засідання Європейського центрального банку, який, за прогнозами, зробить аналогічний крок. У п'ятницю відбудеться зустріч керівництва Банку Японії, за підсумками якої, як очікується, буде збережено ультрам'яку грошово-кредитну політику.

Значення японського індексу Nikkei 225 до 8:37 кв збільшилося на 0,8%.

Підйом котирувань демонструють акції Sharp Corp. (+5,3%), Tokyo Electric Power (+3,3%), а також представників високотехнологічної галузі Tokyo Electron (+2,7%), SoftBank Group (+1,1%) і Renesas Electronics (+1,7%).

Китайський індекс Shanghai Composite до 8:42 кв піднявся на 0,1%, гонконгський Hang Seng - на 1,1%.

На Гонконгській фондовій біржі істотне зростання котирувань показують акції девелоперів Country Garden Holdings і Longfor Group Holdings - відповідно на 11,1% і 5,9%, автовиробничого Geely - на 7%, Xiaomi, що випускає споживчу електроніку, - на 4,9%, страховика China Life Insurance Co. - на 4,4%.

Крім того, піднімається вартість ритейлерів JD.com Inc. і Alibaba - відповідно на 0,7% і 1,1%, чипмейкера Sunny Optical Technology Group Co. - на 3,4%.

Водночас дешевшають папери нафтових China Petroleum & Chemical Corp. і PetroChina Co. - на 2,2% і 0,5%, виробник комп'ютерів Lenovo - на 0,6%.

Південнокорейський індекс Kospi до 8:38 кв виріс на 0,4%.

Samsung Electronics Co., найбільший світовий виробник напівпровідникової продукції та смартфонів, у другому кварталі скоротив чистий прибуток у 6,4 раза, проте результат виявився кращим за очікування. Котирування акцій компанії підвищуються на 2%.

Папери ще одного чипмейкера SK Hynix дорожчають на 9,2%, авіакомпанії Korean Air Lines - на 2,7%.

Тим часом ціна паперів автовиробника Hyundai Motor знизилася на 0,2%, сталеливарної Posco - на 4,4%.

Австралійський S&P/ASX 200 до 8:38 кв збільшився на 0,8% і досяг максимуму за п'ять місяців унаслідок підвищення вартості фінансових компаній.

Зокрема папери ANZ Bank подорожчали на 1,4%, Westpac - на 1,5%, Commonwealth Bank of Australia - на 1,8%, National Australia Bank - на 1,9%.

Тим часом вартість Macquarie Group впала на 4,5%. Найбільший інвестбанк Австралії повідомив про те, що прибуток у квітні-червні, за попередніми оцінками, був істотно нижчим, ніж роком раніше.

Капіталізація найбільших гірничодобувних компаній світу BHP і Rio Tinto скоротилася на 1,3% і 2,5% відповідно.




Просмотров: 282
Другие новости