Компании

все компании

Курс долара помірно знижується до основних світових валют

25 липня 2023 року, 13:35
Курс долара помірно знижується до основних світових валют вранці у вівторок, трейдери чекають засідань провідних центробанків світу, які відбудуться цього тижня.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), втрачає під час торгів 0,03%, ширший WSJ Dollar Index - 0,14%.

Пара євро/долар за даними на 9:01 кв у вівторок торгується на рівні $1,1077 порівняно з $1,1067 на закриття попередньої сесії, євро додає близько 0,1%.

Курс фунта до долара виріс майже так само, на 0,15%, до $1,2838 з $1,2826 у понеділок.

Вартість долара в парі з ієною перебуває на позначці 141,45 ієни проти 141,49 ієни за підсумками минулої сесії.

Федеральна резервна система, як очікується, в середу підвищить ключову процентну ставку на 25 базисних пунктів, при цьому підвищення може виявитися останнім у поточному циклі.

Європейський центральний банк, засідання якого відбудеться в четвер, також може підняти всі три основні ставки на 25 б.п., водночас швидкого закінчення циклу посилення грошово-кредитної політики в єврозоні аналітики не очікують.

Банк Японії в п'ятницю, найімовірніше, збереже ультрам'який курс ДКП, хоча деякі економісти вважають, що риторика японського центробанку може трохи посилитися.

Долар у парі з юанем знизився на 0,6%, до 7,1447 юаня.

Як пише агентство "Сіньхуа", члени політбюро Компартії Китаю під час засідання, що відбулося в понеділок, наголосили на необхідності активного розширення внутрішнього попиту і підвищення доходів населення.

"Необхідно підвищити попит на автомобілі, електроніку та меблі, а також підтримати споживання послуг у сферах спорту, дозвілля та культурного туризму", - йдеться в повідомленні.




Просмотров: 249
Другие новости