Компании

все компании

Швеція спрямує на відновлення України 6 млрд шведських крон

24 липня 2023 року, 11:42
Уряд Швеції представив Стратегію відновлення України на 2023-2027 роки, для її реалізації спрямують 6 млрд шведських крон (EUR522,6 млн - Мінекономіки). Про це під час онлайн-зустрічі з першою віцепрем'єр-міністеркою України - міністеркою економіки Юлією Свириденко оголосив міністр із питань міжнародного співробітництва у сфері розвитку та зовнішньої торгівлі Швеції Йоган Форссел, повідомляється на сайті Мінекономіки України в суботу.

"Уряд Швеції представив Стратегію співробітництва у сфері відновлення та реформ в Україні на 2023-2027 роки, яка передбачає спрямування 6 млрд шведських крон на проєкти з відновлення України. Це найбільша за обсягами фінансування програма двосторонньої допомоги в історії Швеції, і саме Україна стала її реципієнтом", - ідеться в повідомленні.

"Кошти підуть на відновлення інфраструктури, "зелений" розвиток, підприємництво, торгівлю, розмінування, медіа. Ми також вітаємо в те, що Шведський уряд заохотить великі компанії заходити та розвиватися в Україні", - зазначила Юлія Свириденко.

Зазначається, що бюджет Стратегії розподілено між відповідальними за втілення проєктів організаціями: Шведським агентством з міжнародного співробітництва у сфері розвитку (SIDA) - 5,7 млрд. шведських крон, Шведським інститутом (SI) - 225 млн. шведських крон та Академією Фольке Бернадотта (Folke Bernadotte Academy) - 75 млн. шведських крон.

Окремо обговорили питання страхування військових ризиків, співпрацю з MIGA, DFC.

"Шведська сторона зазначила, що працює над розв'язанням питання страхування шведських компаній та забезпечення торговельних операцій, адже український ринок є перспективним для розвитку торговельно-економічного співробітництва між двома країнами", - наголошується в повідомленні відомства.




Просмотров: 198
Другие новости