Компании

все компании

Аграрії скоротили придбання добрив на 30%

23 липня 2023 року, 15:33
Обсяг закупівель мінеральних добрив українськими аграріями зараз скоротився приблизно на 30% порівняно з довоєнним періодом - до 1,5-2,5 млн тонн, повідомила пресслужба Ostchem RETAiL.

"Лідером споживання, як і раніше, залишається селітра - понад 50%, це класика. На друге місце у нас цього сезону вийшов КАС - 35%. На третьому місці карбамід - 15%", - наводить пресслужба слова керівника роздрібного напрямку Ostchem RETAiL Євгена Хуриленка.

За його інформацією, структура споживання мінеральних добрив аграріями змінилася завдяки зниженню купівлі складних добрив, які "раніше постачалися в Україну з недружніх країн". Близько 80% цих добрив імпортували з Білорусі.

Експерт відзначив зростання кількості обмінних угод, коли укладається угода на обмін добрив на зерно. Це він назвав вимушеним кроком, пов'язаним із дефіцитом обігових коштів у аграріїв і зростанням вартості кредитів.

"Подальша динаміка українського ринку добрив залежатиме від трьох базових чинників - перебігу війни, цін на газ і світових цін на агропродукцію", - резюмував Хуриленко.




Просмотров: 297
Другие новости