Компании

все компании

Зеленський попросив Шмигаля замінити міністра культури

21 липня 2023 року, 11:08
Президент України Володимир Зеленський звернувся до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з пропозицією замінити Олександра Ткаченка на посаді міністра культури та інформаційної політики.

"Бюджетні видатки під час такої війни - максимум державної уваги, а отже, і державні ресурси мають іти на оборону. А кожен проєкт, який може бути реалізований за рахунок позабюджетних ресурсів, має бути реалізований за рахунок позабюджетних ресурсів", - сказав він у відеозверненні в четвер.

За його словами, це стосується різних сфер і, зокрема, галузі культури.

"Музеї, культурні центри, символи, серіали. Усе це важливо, але зараз інші пріоритети. Знайти позабюджетні кошти. Не держави", - сказав Зеленський.

"Я запропонував голові уряду два кроки. Перший - знайти позабюджетні кошти на проєкти, які вам зараз дійсно потрібні. У світі є люди, які можуть допомогти. А друге, попросив прем'єр-міністра розглянути заміну міністра культури та інформаційної політики України", - сказав також він.

За словами Зеленського, "люди повинні відчувати, що ресурси бюджетів використовуються справедливо і правильно. Кожен розуміє, про що йдеться. Бруківка, прикраса міст, фонтани почекають. Спочатку перемога".




Просмотров: 337
Другие новости