Компании

все компании

Гданський Naftoport відвантажив рекордні 18 млн т нафти і нафтопродуктів

21 липня 2023 року, 16:32
Гданський термінал Naftoport у першому півріччі 2023 року забезпечив перевалку майже 18 млн тонн нафти і нафтопродуктів, що на дві третини більше за результат аналогічного періоду минулого року, повідомила компанія-оператор терміналу - Pern.

У січні-червні 2023 року польський термінал обслужив 222 танкери проти 163 суден у першому півріччі 2022 року.

Піврічні результати Naftoport перевершили навіть рекордний результат усього 2019 року - 16,8 млн т. Тоді портова інфраструктура була найбільш затребувана у зв'язку з тимчасовим зупиненням поставок нафти нафтопроводом "Дружба" через виявлення в сировині домішок хлорорганічних речовин.

Після військового вторгнення РФ в Україну Польща прискорила диверсифікацію поставок нафти, серед іншого, підписавши контракт на постачання сировини з Saudi Aramco. У лютому "Транснефть" повідомила про припинення прокачування російської нафти трубопроводом "Дружба" в бік Польщі через неоформлення приймаючою стороною відповідних маршрутних доручень.

Naftoport - єдиний у Польщі термінал з перевалки нафти і найбільший - з перевалки нафтопродуктів. Його інфраструктура включає п'ять причалів, що дають змогу щорічно перевантажувати 36 млн тонн нафти і 4 млн тонн нафтопродуктів. Об'єкт є частиною логістичного ланцюжка поставок імпортної нафти на польські НПЗ.

Naftoport реалізує програму розширення, що передбачає будівництво шостого причалу річною потужністю навантаження 9 млн тонн. Це буде другий причал на об'єкті, здатний приймати великі океанські танкери класу VLCC (завдовжки понад 300 м, завширшки до 60 м, з осадкою до 15 м) вантажомісткістю близько 180 тис. тонн.




Просмотров: 302
Другие новости