Компании

все компании

"Антонов" повертає 49% акцій своєї дочірньої компанії

21 липня 2023 року, 14:24
Держпідприємство "Антонов" знову стало 100% власником німецької компанії Antonov Logistic Salis - компанії, створеної для обслуговування вантажних авіаперевезень за програмою країн НАТО, домігшись виключення з числа акціонерів бельгійської Cargo Air Solutions, яка раніше володіла 49% акцій.

"Наше підприємство з учорашнього дня - єдиний акціонер німецької дочірньої компанії Antonov Logistic Salis. Тепер усі дивіденди від її діяльності надходитимуть на рахунки ДП "Антонов". Поставлено крапку в цьому процесі", - наводяться в повідомленні ДП у четвер слова в.о. генерального директора Євгена Гаврилова.

Уточнюється, що справу ДП "Антонов" і Cargo Air Solutions розглядали в німецьких судах, зокрема - у Вищому земельному суді Дрездена, де компанії вдалося довести факт підробки протоколу зборів акціонерів, що і послужило підставою для виключення Cargo Air Solutions зі списку акціонерів.

"Ми виправили помилку колишнього керівництва ДП "Антонов", дії якого дозволили продаж акцій невідомої компанії, створеної менш ніж за місяць до купівлі акцій. Про цей факт писали у ЗМІ ще 2021 року. У червні 2023 року ДП "Антонов" на зборах акціонерів компанії ухвалило рішення про виключення Cargo Air Solutions зі списку акціонерів", - ідеться в релізі з посиланням на директорку з правових питань та корпоратизації ДП "Антонов" Ольгу Абрамову.

За її словами, бельгійська компанія спробувала заблокувати це рішення в судах, однак безрезультатно.

ДП нагадало, що перший контракт Antonov Logistic Salis за програмою з НАТО було підписано 2019 року на три роки. У червні минулого року його дію продовжили до кінця 2026 року.

ДП "Антонов" здійснює авіаперевезення для країн НАТО і ЄС для екстреної доставки вантажів у кризових ситуаціях. Можуть використовуватися два літаки Ан-124-100 "Руслан". Вони мають бути в режимі stand-by в аеропорту Лейпциг (Німеччина), а за додатковим викликом ДП "Антонов" надає ще три літаки.




Просмотров: 220
Другие новости