Компании

все компании

USAID передав "Нібулону" вагове обладнання для зважування залізничного та автомобільного транспорту

19 липня 2023 року, 14:49
Проєкт USAID "Економічна підтримка України" придбав вагове обладнання для зважування залізничного та автомобільного транспорту і передав його одному з найбільших операторів на зерновому ринку України ТОВ "СП "Нібулон" (Миколаїв), повідомили у пресслужбі зернотрейдера.

"Забезпечення елеваторів "Нібулона" сучасним ваговим обладнанням дасть змогу прискорити зважування автомобільного та залізничного транспорту, забезпечить автоматизацію та відновить раніше відлучені потужності на Ізмаїльський інвестиційний проєкт. Завдяки цьому ми розраховуємо відновити потужності ланцюгів постачання і прискорити операції з приймання та відвантаження зернової продукції. Додаткові вагові комплекси збільшать товарообіг в умовах посиленого навантаження на наземний транспорт", - зазначив директор із взаємодії з органами влади та питань сталого розвитку "Нібулона" Михайло Різак.

За інформацією компанії, вагове обладнання використовуватимуть на чотирьох елеваторах компанії - у Миколаївській, Полтавській та Черкаській областях.

З початком повномасштабної війни Росії проти України "Нібулон" був змушений переорієнтувати ланцюги експорту та компенсувати відсутність річкової навігації на міжнародному внутрішньому водному шляху Е-40. Пріоритетом став інвестиційний проєкт річкового порту в Ізмаїлі та посилення логістичного потенціалу компанії у використанні наземних шляхів, нагадала пресслужба зернотрейдера.

Наразі "Нібулон" використовує комбіновані маршрути, які об'єднують транспортування вантажним автотранспортом і перевантаження залізничним транспортом з подальшою перевалкою на водний транспорт в Ізмаїлі.

Допомога USAID агроекспортерам є частиною Ініціативи сталості сільського господарства в Україні, яку реалізує Агентство США з міжнародного розвитку. Вона спрямована на те, щоб допомогти Україні збільшити потенціал виробництва, зберігання, транспортування та експорту зерна.

ТОВ "СП "Нібулон" створено 1991 року. До російського військового вторгнення зернотрейдер мав 27 перевантажувальних терміналів і комплексів із приймання сільгоспкультур, потужності для одночасного зберігання 2,25 млн тонн продукції АПК, флот із 83 суден (із них 23 буксири), а також володів Миколаївським суднобудівним заводом.

"Нібулон" до війни обробляв 82 тис. га землі в 12 областях України та експортував сільгосппродукцію в більш ніж 70 країн світу.

Зернотрейдер 2021 року експортував максимальні за час свого існування 5,64 млн тонн сільгосппродукції, досягнувши рекордних обсягів постачань на зовнішні ринки в серпні - 0,7 млн тонн, у четвертому кварталі - 1,88 млн тонн і в другому півріччі - 3,71 млн тонн.

Втрати "Нібулона" від повномасштабного воєнного вторгнення РФ досягли $400 млн. Наразі зернотрейдер працює на 30% потужностей, створив спеціальний підрозділ для розмінування сільгоспземель і почав виробництво на своїх судноверфях у Миколаєві першого судна для розмінування міжнародних водних шляхів.

Нещодавно зернотрейдер залучив EUR27 млн від Експортно-інвестиційного фонду Данії (EIFO) на збільшення потужностей філії "Бессарабський" в Ізмаїлі, де буде побудовано елеватор і борошномельний завод.




Просмотров: 212
Другие новости