Компании

все компании

Фондові індекси найбільших країн АТР не демонструють єдиної динаміки

19 липня 2023 року, 13:07
Фондові індекси найбільших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону не демонструють єдиної динаміки під час торгів у середу.

Азіатський банк розвитку (АБР) зберіг прогноз економічного зростання в країнах з економікою, що розвивається, у 2023 році на рівні 4,8%.

Як ідеться в повідомленні АБР, очікується подальше уповільнення інфляції до допандемійного рівня на тлі зниження цін на енергоносії та продукти харчування. Темпи зростання споживчих цін становитимуть цього року 3,6% порівняно з квітневим прогнозом у 4,2%.

Тим часом оцінку інфляції на 2024 рік підвищили до 3,4% з раніше передбачуваних 3,3%, а прогноз зростання ВВП погіршили до 4,7% з 4,8%.

Глава Банку Японії Кадзуо Уеда заявив про прихильність ЦБ до надм'якої грошово-кредитної політики і зазначив, що до досягнення цільового рівня інфляції у 2% ще далеко, повідомляє Trading Economics.

Значення японського індексу Nikkei 225 до 8:36 кв збільшилося на 0,8%.

До числа лідерів зростання котирувань входять акції автовиробників Nissan Motor, що подорожчали на 6,6%, Mazda Motor - на 4,2% і Mitsubishi Motors - на 2,6%.

Крім цього зростають папери транспортної компанії Kawasaki Kisen Kaisha (+5,5%), представників важкого машинобудування Kawasaki Heavy Industries (+3,9%) і Mitsubishi Heavy Industries (+3,5%), найбільшого в Азії ритейлера одягу Fast Retailing (+0,9%), виробника ігрових консолей Nintendo (+0,8%), фармацевтичної Takeda Pharmaceutical Co. (+0,6%).

Тим часом ціна акцій виробника споживчої електроніки Sony опустилася на 0,3%, медіакомпанії CyberAgent - на 2,2%, банку Mizuho Financial - на 1%.

Австралійський S&P/ASX 200 до 8:34 кв додав 0,5% і досяг максимуму за останній місяць.

Найбільш значний підйом демонструють акції біофармацевтичної компанії Imugene - на 10,2%, виробника алкогольних напоїв Endeavour Group - на 4,4%.

Водночас капіталізація найбільших гірничодобувних компаній світу BHP і Rio Tinto знизилася на 0,6% і 0,5% відповідно.

Китайський індекс Shanghai Composite до 8:41 кв опустився на 0,4%. Гонконгський Hang Seng втратив 1% і перебуває на мінімальному рівні за два тижні.

Після публікації слабких макроекономічних даних за другий квартал інвестори чекають від уряду КНР кроків, спрямованих на підтримку економічного зростання в країні, зазначає Trading Economics. Водночас аналітики західних інвестиційних банків продовжують погіршувати прогнози щодо темпів зростання економіки Китаю в 2023 році.

На Гонконгській фондовій біржі істотне зниження показують акції страховика China Life Insurance Co. - на 4%, виробника спортивної продукції Anta Sports Products - на 3,2%, інтернет-компанії Baidu Inc. - на 3,1%.

При цьому дорожчають папери нафтових компаній CNOOC - на 1,3%, PetroChina - на 1%, China Petroleum & Chemical Corp. - на 0,2%.

Південнокорейський індекс Kospi до 8:34 кв зменшився на 0,25%.

Котирування акцій авіакомпанії Korean Air Lines знизилися на 1,2%, Hyundai Motor - на 0,3%, одного з найбільших у світі виробників чипів та електроніки Samsung Electronics Co. - на 0,7%.

Папери сталеливарної Posco подорожчали на 2,4%.




Просмотров: 183
Другие новости