Компании

все компании

ЄБРР надасть "ОТП Лізинг" гарантію EUR20 млн

18 липня 2023 року, 17:56
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надає гарантію EUR20 млн найбільшій українській лізинговій компанії "ОТП Лізинг" для підтримки агробізнесу та інших критично важливих галузей в Україні.

"ОТП Лізинг" використає гарантію для надання EUR80 млн фінансування, яке підтримає продовольчу безпеку та інші критично важливі галузі", - повідомив банк у вівторок за підсумками підписання угоди про нефінансований розподіл ризику.

Уточнюється, що гарантія, яка складається з двох частин, покриває до 50% кредитного ризику за новими договорами, які укладатиме "ОТП Лізинг", на загальну суму EUR80 млн, але не більше 50% портфеля.

Одна частина гарантії надається в рамках Програми забезпечення стійкості та джерел засобів для існування для України та сусідніх країн, яка була створена минулого року у відповідь на російське вторгнення з метою пом'якшення його економічних наслідків.

Друга частина підтримується Кредитною лінією EU4Business-ЄБРР, яка сприяє інвестиціям у сталі та "зелені" технології відповідно до стандартів ЄС.

З підписанням цієї угоди загальний обсяг подібних гарантій, наданих ЄБРР з початку розв'язаної Росією повномасштабної війни з Україною, сягнув EUR368 млн, зазначено в релізі.

"ОТП Лізинг", за даними банку, має в Україні ринкову частку близько 45% за розміром лізингового портфеля. Компанія надає послуги фінансового лізингу та управління транспортним парком корпоративним клієнтам і мікро-, малим і середнім підприємствам по всій країні. Кінцевим власником компанії є OTP Bank Plc. (Угорщина).

Гендиректор "ОТП Лізинг" Андрій Павлушин раніше повідомив, що в першому півріччі 2023 року компанія профінансувала українських клієнтів на 2,2 млрд грн, що на 3-4% більше за показник першого півріччя 2022 року.




Просмотров: 243
Другие новости