Компании

все компании

ВВП Туркменії зріс на 6,2% - уряд

17 липня 2023 року, 12:55
Економічне зростання в Туркменії в січні-червні 2023 року становило 6,2%, повідомила урядова газета "Нейтральний Туркменістан" із посиланням на віцепрем'єра Ходжамурата Гелдимирадова.

"У результаті зроблених практичних кроків за шість місяців забезпечено стабільний темп зростання ВВП, який збільшився на 6,2%. Обсяг виробленої продукції порівняно з аналогічним періодом 2022 року більший на 6,2%", - повідомив він на розширеному засіданні уряду минулої п'ятниці.

За словами Гелдимирадова, за перше півріччя роздрібний товарообіг, як порівняти із січнем-червнем минулого року, зріс на 9,3%, зовнішньоторговельний оборот - на 8%.

"Розміри заробітної плати по великих і середніх підприємствах країни збільшилися на 9,9%", - сказав Гелдимирадов, додавши, що у звітний період у повному обсязі профінансовано заробітну плату, пенсії, державну допомогу та студентські стипендії.

Як зазначається, міністр фінансів і економіки Сердар Джораєв доповів, що за січень-червень цього року дохідна частина держбюджету країни була виконана на 113,1%, видаткова - на 97,6%.

Обсяг капвкладень, виділених на розвиток національної економіки за рахунок усіх джерел фінансування, збільшився на 24,6% і становив 16% до ВВП. Із загальної суми 49,4% спрямовано на зведення виробничих комплексів, 50,6% - на будівництво об'єктів соціального призначення.

Як повідомлялося, за даними уряду Туркменії, у 2022 році ВВП зріс на 6,2%. Відповідно до програми соціально-економічного розвитку країни на 2023 рік передбачено зростання економіки на 6,5%.




Просмотров: 372
Другие новости