Компании

все компании

Уряд Республіки Корея може виділити на відновлення України $52 млрд

15 липня 2023 року, 14:32
Уряд Республіки Корея планує надавати підтримку державному і приватному сектору в реалізації проєктів відновлення України на суму $52 млрд, повідомляє The Korea Herald із посиланням на секретаря президента Південної Кореї з економічних питань Чхве Санг Мока.

"У травні каналом міжурядового співробітництва Україна звернулася до корейських компаній із проханням про участь приблизно в 5 тис. будівельних проєктів, які оцінюються в 20 млрд доларів", - цитує секретаря The Korea Herald у п'ятницю.

За його словами, корейський уряд почне оцінювати будівельні майданчики, на яких будуватимуться модульні блоки для швидкого створення такої інфраструктури, як школи, житло і лікарні. Об'єкти перевірятимуться за рахунок коштів офіційної допомоги розвитку.

Крім цього, Республіка Корея планує надати технічну допомогу у відновленні водної інфраструктури, та доповнити гуманітарну допомогу, запропоновану для підірваної російськими окупантами Каховської ГЕС.

Також секретар додав, що підтримку нададуть і проєкту реконструкції, який здійснюється під керівництвом приватного сектору, вартість якого наразі оцінюють приблизно в $32 млрд.
"Проєкт охоплює різні галузі, зокрема: атомні електростанції з малими модульними реакторами, реконструкцію аеропортів, будівельну техніку, залізничний транспорт та інформаційні технології", - наголошується в повідомленні.

"Не дивлячись на те, що війна триває, а роботи з відновлення перебувають на ранніх стадіях, ми готуватимемося до нашої ролі в проєкті відбудови так само старанно, як того бажає український уряд", - наголосив Чхве Санг Мок.




Просмотров: 319
Другие новости