Компании

все компании

Україна прискорила проходження митниці для користувачів NCTS

15 липня 2023 року, 18:38

Україна створила законодавче підґрунтя для пріоритетного пропуску через кордон товарів, поміщених під процедуру спільного транзиту, а також дала можливість здійснювати внутрішній транзит товарів з використанням NCTS, за аналогією з транзитом Євросоюзом (Union transit), передбаченим Митним кодексом ЄС.

Так Міністерство фінансів на своєму сайті прокоментувало основні нововведення ухваленого Верховною Радою 13 липня закону "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо використання митних декларацій та електронної транзитної системи, передбачених Конвенцією про процедуру спільного транзиту (NCTS - ІФ), для здійснення транзиту на умовах цього Кодексу" (№ 9014-1).

"Ухвалені зміни до Митного кодексу створюють сприятливі умови для українського бізнесу відкривати декларації Т1 у внутрішніх митницях, що в поєднанні з електронною чергою на кордоні розвантажить митні пункти пропуску та скоротить час проходження митниці користувачам NCTS", - вказав Мінфін.

Відомство додало, що закон також передбачає запровадження додаткових транзитних спрощень, зокрема, статусів авторизованого вантажовідправника МДП та авторизованого вантажоодержувача МДП і оформлення однієї транзитної декларації на товари, що переміщуються або переміщуватимуться в одному транспортному засобі (контейнері або упаковці) від одного митного органу відправлення до одного митного органу призначення.

Серед інших спрощень - приведення у відповідність до митного законодавства ЄС та положень Конвенції про процедуру спільного транзиту вимог щодо пломбування всіх транзитних переміщень або, у разі неможливості пломбування, забезпечення ідентифікації відповідних товарів.

Законопроєкт було розроблено на виконання Україною взятих на себе євроінтеграційних зобов'язань у митній сфері, зазначив Мінфін.

Раніше реформуванню митниці були присвячені кругли столи, де організатор та модератор івенту Максим Уракін заявляв, що Державна митна служба забезпечує 35-40% надходжень до державного бюджету, причому ці цифри залишаються стабільними впродовж останніх років. Тому реформи митниці так важливі для країни.


теги: NCTS



Просмотров: 351
Другие новости