Компании

все компании

Індія планує сьогодні відправити міжпланетну станцію до Місяця

14 липня 2023 року, 11:30
Індійська організація космічних досліджень (ISRO) планує відправити свою автоматичну міжпланетну станцію Chandrayaan-3 (Чандраян-3) до Місяця в п'ятницю.

Запуск місії Chandrayaan-3 планується здійснити 14 липня 2023 року о 14:35 за Індійським часом (о 12:05 кв) зі стартового майданчика Космічного центру імені Сатіша Дхавана, розташованого на острові Шріхарікота.

За планом організації, космічний апарат буде виведений на орбіту за допомогою ракети-носія LVM-3, після чого зонд почне свій автономний політ до навколомісячної орбіти.

Станція Chandrayaan-3 складається з трьох компонентів - посадкового модуля, модуля з рушійною установкою і місяцеходу, основне завдання яких - демонстрація і випробування технологій, необхідних для проведення міжпланетних місій.

Після виходу апарату на навколомісячну орбіту, його посадковий модуль повинен буде здійснити м'яку посадку на поверхню Місяця, потім ровер, оснащений різним дослідним обладнанням, з'їде з платформи і почне проведення хімічного аналізу поверхні природного супутника Землі. Місія місяцеходу розрахована на 14 земних діб.

Попередню спробу відправити на Місяць посадковий модуль і місяцехід було зроблено 2019 року в рамках місії Chandrayaan-2. Тоді орбітальний апарат зумів вийти на навколомісячну орбіту, проте через проблеми зі зв'язком фахівці не змогли скорегувати примісячення посадкового модуля, що відокремився від міжпланетної станції, унаслідок чого він розбився під час зіткнення з місячною поверхнею.

Орбітальний апарат місії Chandrayaan-2 залишився працювати на орбіті і продовжує збирати наукові дані про природний супутник Землі. У рамках Chandrayaan-3 така місія орбітального апарату не передбачена.




Просмотров: 350
Другие новости