Компании

все компании

Ринки акцій АТР демонструють істотний підйом

13 липня 2023 року, 13:35
Ринки акцій Азіатсько-Тихоокеанського регіону демонструють істотний підйом під час торгів у четвер, повторюючи динаміку американських фондових індексів днем раніше.

У середу основні індекси США в середу оновили максимуми більш ніж за рік на даних про те, що споживчі ціни (індекс CPI) у країні в червні зросли на 3% у річному вираженні після зростання на 4% у травні. Інфляція сповільнилася до мінімуму з березня 2021 року.

Тим часом зростання споживчих цін без урахування вартості продуктів харчування та енергоносіїв (індекс Core CPI) сповільнилося до мінімальних із жовтня 2021 року 4,8% у річному вираженні після підйому на 5,3% у травні. Консенсус-прогноз передбачав зростання на 5%.

Різке уповільнення інфляції дає змогу сподіватися, що Федеральна резервна система незабаром припинить підвищувати процентні ставки. Ринок дедалі більше схиляється до того, що підйом ставки на 25 базисних пунктів на липневому засіданні стане останнім.

Тим часом у четвер стало відомо, що обсяг експорту Китаю в червні скоротився на 12,4% у річному вираженні, максимальними темпами з лютого 2020 року. Імпорт знизився на 6,8%, опустившись за підсумками четвертого місяця поспіль.

Аналітики в середньому прогнозували зменшення експорту на 9,5% і зниження імпорту на 4%, згідно з даними Trading Economics.

Гонконгський індекс Hang Seng до 8:36 КВ підскочив на 2,57%.

Активне зростання демонструють папери компаній зі сфери охорони здоров'я та виробників споживчих товарів, зокрема Wuxi Biologics (8,8%), JD Health International (8,2%), Alibaba Health (6,4%) і Meituan (6,2%).

Китайський індекс Shanghai Composite підвищився на 1,1%.

Активний підйом демонструють папери таких великих китайських компаній, як Contemporary Amperex (1,8%), Longi Green Energy (0,3%), Wuliangye Yibin (3,8%), Kweichow Moutai (1,4%), Zhongji Innolight (3,1%) і Inspur Electronic (1,4%).

Японський фондовий індекс Nikkei 225 збільшується під час торгів на 1,5%.

Ринкова вартість SoftBank Group підвищується на 1,9%, Advantest - на 1,4%, Socionext і Z Holdings - на 2,8%, Tokyo Electron - на 0,6%, Renesas Electronics - на 2,5%.

Акції інших великих японських компаній також дорожчають, включно з Sony Group (4,5%), Fast Retailing (1%), Daiichi Sankyo (4,5%), Mitsui & Co (1%) і Eisai Co (1,6%).

Австралійський фондовий індекс S&P/ASX 200 підвищився на 1,6%.

Папери гірничодобувного концерну BHP Group зростають у ціні на 1,8%, Rio Tinto - на 3,9%, Fortescue Metals - на 0,8%.

Південнокорейський фондовий індекс Kospi піднімається на 0,9%.

Центробанк Південної Кореї за підсумками липневого засідання очікувано зберіг ключову процентну ставку на рівні 3,5%. Регулятор утримує ставку на цьому рівні протягом чотирьох засідань поспіль, до цього вартість запозичень підвищувалася на семи засіданнях поспіль.

теги: АТР, акція



Просмотров: 265
Другие новости