Компании

все компании

Котирування ф'ючерсів на фондові індекси США піднімаються в четвер

13 липня 2023 року, 17:51
Котирування ф'ючерсів на американські фондові індекси піднімаються в четвер на нових сигналах ослаблення інфляційного тиску в США.

Ціни виробників у країні в червні зросли на 0,1% у річному вираженні - мінімальними темпами з вересня 2020 року, йдеться у звіті міністерства праці США. У травні, згідно з переглянутими даними, ціни збільшилися на 0,9%, а не на 1,1% як повідомлялося раніше. Експерти, опитані Trading Economics, у середньому очікували уповільнення темпів зростання в червні до 0,4%.

Ціни виробників у США також підвищилися на 0,1% і порівняно з травнем. Консенсус-прогноз аналітиків передбачав підйом на 0,2% після травневого зниження на 0,4%.

Інвестори розраховують, що "охолодження" інфляції в Штатах дасть змогу Федеральній резервній системі (ФРС) завершити цикл посилення грошово-кредитної політики раніше, ніж очікувалося раніше, зазначає Market Watch.

Напередодні стало відомо, що темпи зростання споживчих цін у країні в червні сповільнилися до 3% у річному вираженні - мінімуму з березня 2021 року.

Судячи з котирувань ф'ючерсів на рівень базової процентної ставки, трейдери, як і раніше, впевнені в її підйомі Федрезервом на 25 базисних пунктів на липневому засіданні. Однак шанси на те, що ставку знову буде збільшено у вересні, тепер оцінюються ринком лише в 11% порівняно з 28% тижнем раніше.

Інший звіт Мінпраці США, також оприлюднений у четвер, показав несподіване зниження кількості заявок на допомогу з безробіття в країні.

Кількість американців, які вперше звернулися по допомогу з безробіття, минулого тижня впала на 12 тис. і становила 237 тис. осіб, що є мінімумом з кінця травня. Згідно з переглянутими даними, тижнем раніше показник становив 249 тис., а не 248 тис., як повідомлялося раніше. Експерти в середньому очікували зростання кількості заявок до 250 тис. з оголошеного раніше рівня попереднього тижня.

Акції PepsiCo Inc. додають у ціні 2,4% під час попередніх торгів у четвер. Один з найбільших світових виробників безалкогольних напоїв збільшив чистий прибуток і виручку в другому кварталі 2023 фінансового року. Прибуток без урахування разових факторів і виручка перевершили прогнози ринку.

Вартість паперів Delta Air Lines піднялася на 3,8%. Одна з найбільших авіакомпаній США збільшила чистий прибуток у другому кварталі у 2,5 раза і поліпшила річний прогноз, відзначивши високий попит на пасажирські авіаперевезення.

Ціна акцій Conagra Brands Inc. піднялася на 0,1%. Чистий прибуток виробника готових продуктів харчування в четвертому фінансовому кварталі впав більш ніж у чотири рази, а темпи зростання виручки не виправдали очікувань. При цьому Conagra підвищила квартальні дивіденди на 6,1%, до 35 центів на акцію.

Папери Walt Disney Co. подорожчали на 0,6%. Раніше компанія повідомила про продовження контракту з головним виконавчим директором Бобом Айгером ще на два роки, до 2026 року.

Значення вересневого ф'ючерсу E-mini на індекс S&P 500 на 15:55 кв. у четвер збільшилося на 0,38% і становило 4524,5 пункту. Котирування вересневого ф'ючерсу E-mini на індекс Dow Jones піднялося до цього часу на 0,2%, до 34619 пунктів. Ф'ючерс на індекс Nasdaq 100 на вересень зріс на 0,74%, до 15559,25 пункту.

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 335
Другие новости