Компании

все компании

Google розширює доступність чат-бота Bard

13 липня 2023 року, 17:33
Американська Google, що входить до Alphabet Inc., запустила чат-бота Bard у країнах Європейського союзу і Бразилії, йдеться в офіційному блозі Google.

Таким чином, кількість держав і територій, де доступний Bard, тепер перевищує 230.

Запуск чат-бота в Європі відкладався через те, що ірландська Комісія із захисту даних (Data Protection Commission, DPC) хотіла отримати більше інформації про принципи обробки даних, пише MarketWatch.

Згідно з відомостями ірландського телерадіомовника RTE, Google надасть комісії звіт через три місяці після запуску Bard в ЄС. За підсумками спілкування з DPC компанія внесла низку змін у чат-бота, зокрема спрямовані на підвищення прозорості.

Крім того, Bard тепер може проговорювати відповіді, змінювати їх тон і стиль залежно від налаштувань, а також аналізувати зображення.

Представлений раніше цього року Bard, як і популярний ChatGPT, використовує технології генеративного (створює контент - ІФ) штучного інтелекту (ШІ).

Bard покликаний допомогти інтернет-гіганту ліквідувати відставання від конкурентів на шляху до монетизації генеративного ШІ, зазначала Financial Times. Це перший окремий споживчий продукт компанії на основі штучного інтелекту.

Телеканал CNBC повідомляв, що підрозділ Google, який працює над віртуальними помічниками для різних платформ, вирішив зосередитися на Bard. Деяких учасників команди Bubble Characters, мобільного чат-бота для покоління Z, у зв'язку з цим попросили призупинити роботу над своїм проектом.

Зі свого боку, американська Meta готується найближчим часом випустити комерційну версію призначеної для роботи зі ШІ великої мовної моделі LLaMA, що дасть змогу компанії конкурувати з Google і OpenAI, яка розробила ChatGPT, написала в четвер FT. Такі моделі потрібні, зокрема, для роботи генеративного штучного інтелекту.

Раніше також повідомлялося, що Microsoft Corp. інвестувала в OpenAI $10 млрд.

Акції Alphabet дорожчають на 1,3% на попередніх торгах у четвер.

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 291
Другие новости