Компании

все компании

АО "Ориана" проведе дистанційні збори акціонерів

12 липня 2023 року, 15:27
АО "Ориана" проведе 07.08.23 дистанційні збори акціонерів

Як повідомлялося раніше, ФДМ наприкінці квітня призначив новим в.о. директора АТ "Оріана" (Калуш, Івано-Франківська обл.), що перебуває в процедурі банкрутства вже понад 20 років, Руслана Кучерявого, який до цього очолював держустанову "Український дім порцеляново-фаянсової промисловості" (Вишневе, Київська обл.), яка також перебуває в процедурі банкрутства з 2021 року.

Як ідеться в повідомленні ФДМ, нове керівництво підприємства разом із Фондом готується до розгляду Верховним судом розпочатої 2015 року справи щодо повернення активів АТ "Оріана", переданих до ЗАТ "Лукор", у зв'язку з несплатою кредиту в EUR170 млн, отриманого для будівництва потужностей з виробництва поліетилену та поліпропілену й погашеного державою в межах держгарантій.

"Шанси на визнання попередніх рішень про відчуження майна "Оріани" незаконними досить високі", - наводяться в релізі слова Кучерявого.

Фонд зазначив, що 2000 року на базі "Оріани" спільно з ТОВ "Лукойл-Нафтохім" було створено ЗАТ "Лукор", до якого передали більшу частину активів підприємства під зобов'язання, зокрема погасити кредит "Оріани" EUR170 млн. Однак кредит не погасили, а потім активи "Лукора" передали новій юрособі з російськими бенефіціарами - ТОВ "Карпатнафтохім".

Кучерявий додав, що "Оріана" також боротиметься за повернення Домбровського кар'єру з власності ТОВ "Оріана-Еко". "Ми будемо боротися за повернення майна, тому що бачимо перспективу у відновленні роботи підприємства", - заявив в.о. директора.

Фонд нагадав, що "Оріана-Еко" було створено в рамках реалізації плану санації "Оріани" 2016 року, і до його статутного капіталу було передано Домбровський кар'єр і хвостосховища. До весни 2018 року "Оріана" була єдиним учасником ТОВ, потім другим засновником стала Калуська соляна компанія, а з червня 2018 року в Калуському міськрайонному суді триває розгляд кримінальної справи про правомірність передачі активів. Поки кар'єр не працює і стоїть у затопленому стані, до нього прибуває вода, а солі поступово виносять у водоносні горизонти, що викликає заклопотаність природоохоронців і міської влади, зазначив ФДМ.

"Завдяки відновленню видобутку калійних солей на Домбровському кар'єрі та виробництву мінеральних добрив на базі "Оріани", про можливість якого Фонд уже заявляв раніше, у підприємства не тільки з'явиться шанс на поступове відновлення господарської діяльності, а й будуть вирішені важливі екологічні питання регіону", - сказав директор департаменту корпоративних прав держави ФДМ Олександр Федоришин.




Просмотров: 271
Другие новости