Компании

все компании

Ринки акцій Азії змінюються слабо і різноспрямовано

10 липня 2023 року, 14:49
Азіатські ринки акцій змінюються слабо і різноспрямовано під час торгів у понеділок, інвестори оцінюють підсумки візиту міністра фінансів США Джанет Єллен до Китаю і статдані про китайську інфляцію.

Як стало відомо в понеділок, споживчі ціни (індекс CPI) в Китаї в червні не змінилися в річному вираженні. Таким чином, інфляція сповільнилася до мінімуму з лютого 2021 року, коли в країні було зафіксовано дефляцію.

Тим часом ціни виробників (індекс PPI) у Китаї минулого місяця зменшилися на 5,4% у річному вираженні. Падіння стало максимальним з грудня 2015 року, воно спостерігається вже дев'ять місяців поспіль на тлі ослаблення попиту та уповільнення темпів зростання цін на сировину, зазначає Trading Economics.

Тим часом глава Мінфіну США Джанет Єллен назвала конструктивною поїздку до Китаю.

"У мене відбулася дуже конструктивна поїздка. Мене тепло зустріли, і в мене була серія дуже змістовних зустрічей", - заявила вона в інтерв'ю в програмі CBS News.

За її словами, вона провела "близько 10 годин зустрічей", зокрема з прем'єром Держради КНР Лі Цяном, віце-прем'єром Хе Ліфеном і віце-президентом Народного банку Китаю, головою Державного управління валютного контролю Пань Гуншеном.

"Це були предметні розмови про світову економіку, про події в економіках наших країн, про фінансові ринки, а також за списком проблем, які кожен із нас виніс на обговорення, і ми домовилися опрацювати їх згодом", - додала Єллен.

Гонконгський індекс Hang Seng до 8:37 КВ виріс на 0,45%.

Акції ENN Energy зростають у ціні на 5,5%, Prada Spa - на 5,3%, JD Health - на 3,7%, Xinyl Solar - на 3%, AIM Vaccine - на 2,5%, Tencent - на 1,5%.

Китайський індекс Shanghai Composite підвищився менш ніж на 0,1%.

Активний підйом демонструють папери таких великих китайських компаній, як China Tourism Group (8,4%), Longi Green Energy (7,9%), Aier Eye Hospital (4,9%) і S.F. Holding (3,3%).

Японський фондовий індекс Nikkei 225 знижується під час торгів на 0,3%.

Ринкова вартість Advantest Corp. падає на 2,8%, Mitsui OSK Lines - на 2,5%, Nippon Yusen - на 2,4%. Тим часом акції Mitsubishi Corp. дорожчають на 0,6%, Nissan Chemical - на 2.2%, Resona Holdings - на 2%.

Австралійський фондовий індекс S&P/ASX 200 знизився на 0,25%.

Папери гірничодобувного концерну BHP Group втрачають у ціні 0,7%, Rio Tinto - 1%, Fortescue Metals - 1,6%.

Південнокорейський фондовий індекс Kospi зростає на 0,1%.

теги: акція, Азія



Просмотров: 198
Другие новости