Компании

все компании

МОЗ звільнило ректора ЛНМУ

8 липня 2023 року, 09:09
Міністерство охорони здоров'я звільнило ректора Львівського національного медичного університету Бориса Зіменковського.

Як повідомляє МОЗ, виконувачем обов'язків ректора став проректор з науково-педагогічної (лікувальної) роботи вишу, доктор медичних наук за спеціальністю "Хірургія" Орест Чемерис.

"Найближчим часом новому в. о. ректора доручено забезпечити підготовку та проведення конкурсу на заміщення вакантної посади ректора Львівського НМУ. Також серед першочергових завдань на посаді: розробка концепції розвитку університетської лікарні та підготовка медзакладу до укладення договорів про медичне обслуговування населення за Програмою медичних гарантій", - зазначило відомство.

Крім того, МОЗ повідомило, що серед пріоритетних напрямів буде забезпечення координації дій щодо реалізації будівництва нового реабілітаційного центру з реконструктивної хірургії. Проєкт центру реалізується в рамках угоди між урядом України та урядом Австрії про економічне співробітництво на базі Першого медичного об'єднання Львова.

Як повідомлялося, наприкінці червня МОЗ створило комісію для оцінки ситуації, яка склалася у Львівському нацмедуніверситеті під час розподілу студентів в інтернатуру. Комісія розглянула "численні скарги студентів цього вишу, що стосуються процедури розподілу в інтернатуру в цілому".

Раніше в соціальних мережах студенти Львівського нацмедуніверситету опублікували інформацію про проблеми під час розподілу в інтернатуру, а також відеозаписи засідання комісії 19 червня з висловлюваннями керівництва вишу, які студенти охарактеризували як некоректні.




Просмотров: 668
Другие новости