Компании

все компании

Фондові індекси АТР знижуються слідом за Волл-стріт

7 липня 2023 року, 15:27
Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) знижуються в п'ятницю слідом за Волл-стріт.

Апетит до ризику на світових ринках впав після публікації сильних даних щодо американського ринку праці, які спровокували побоювання інвесторів, що Федеральна резервна система (ФРС) займе агресивнішу позицію щодо подальшого посилення грошово-кредитної політики.

Звіт галузевої організації ADP показав максимальне з липня 2022 року зростання кількості робочих місць у приватному секторі США в червні. Кількість робочих місць підвищилася на 497 тис. після підйому на 267 тис. у травні. Експерти, опитані The Wall Street Journal, у середньому очікували набагато слабшого підвищення - на 220 тис.

Тепер увага трейдерів спрямована на дані про безробіття в США за червень, які будуть оприлюднені в п'ятницю. Консенсус-прогноз експертів, опитаних Trading Economics, передбачає збільшення кількості робочих місць у Штатах минулого місяця на 225 тис. і зниження безробіття до 3,6% з 3,7% у травні.

Японський фондовий індекс Nikkei 225 втрачає 0,8% під час торгів у п'ятницю.

Лідером зниження в Токіо є акції фармкомпанії Eisai, що втрачають 4,8%. Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) схвалило препарат для лікування хвороби Альцгеймера, розроблений Eisai і Biogen. При цьому регулятор зажадав розміщувати на коробках з препаратом попередження про можливі серйозні побічні ефекти.

Акції Honda Motor втрачають у ціні 1,7% під час торгів, вартість паперів Advantest опустилася на 0,9%, Rakuten Group, Mitsubishi UFJ - на 0,9%, Sumitomo Mitsui - на 0,8%.

Споживчі витрати в Японії в травні впали на 4% у річному вираженні, свідчать опубліковані в п'ятницю офіційні дані. Експерти в середньому очікували зменшення на 2,4%. Місяцем раніше показник знизився на 4,4%.

Китайський індекс Shanghai Composite втрачає менше ніж 0,1%, гонконгський Hang Seng - 0,3%.

Серед лідерів зниження в материковому Китаї - акції Talkweb Information (-1,1%), Inspur Electronic (-2,2%), Huagong Tech (-4,6%). Водночас дорожчають папери Zhongji Innolight (+6,7%), iFLYTEK (+3,5%).

У Гонконзі дешевшають акції Trip.Com (-2,3%), Li Ning (-3,6%), Techtronic Industries (-3%) і NetEase Inc. (-1,9%).

Південнокорейський фондовий індекс Kospi опустився на 1,2%, австралійський S&P/ASX 200 впав на 1,2%.




Просмотров: 199
Другие новости