Компании

все компании

Ринки акцій АТР опускаються в четвер

6 липня 2023 року, 13:58
Ринки акцій Азіатсько-Тихоокеанського регіону опускаються в четвер, інвестори оцінюють опублікований напередодні протокол червневого засідання Федеральної резервної системи (ФРС).

Практично всі керівники Федрезерву визнали доречним або прийнятним збереження базової відсоткової ставки на рівні 5-5,25% у червні, проте деякі члени керівництва ФРС під час засідання дали зрозуміти, що вважали за краще б підвищити ставку на 25 базисних пунктів (б.п.), або могли б підтримати таку пропозицію.

Обговорюючи подальші кроки, керівники американського ЦБ зійшлися на тому, що Федрезерв має зберігати обмежувальну грошово-кредитну політику, щоб домогтися повернення інфляції в США до цільового рівня, йдеться в протоколі засідання Федерального комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC) від 13-14 червня.

Гонконгський індекс Hang Seng до 8:33 КВ впав на 3,1%, китайський індекс Shanghai Composite знизився на 0,7%.

Папери ENN Energy і Li Ning дешевшають на 4%, Haidilao International - на 3,3%, Xinyl Solar Holdings - на 2,7%.

Ринкова вартість автодилера Brilliance China Automotive підскочила на 13,5% після того, як компанія повідомила про можливу виплату спеціальних дивідендів після продажу 25% дочірнього підприємства. Розмір дивідендів становитиме щонайменше 0,96 гонконгського долара на акцію, виплата відбудеться до кінця серпня.

Тим часом ціна акцій Huabao International Holdings впала на 11,6% на новині, що заступника фінансового директора виробника тютюнової продукції затримали в Гонконзі, а в офісі компанії пройшли обшуки в рамках антикорупційного розслідування.

Японський фондовий індекс Nikkei 225 знижується під час торгів на 1,7%.

Серед лідерів зниження - акції ІТ-компаній, зокрема Advantest (-2,2%), Tokyo Electron (-2,4%), Renesas Electronics (-3%), Keyence (-1,3%) і Abalance Corp (-6,2%).

Також дешевшають папери таких великих японських компаній, як Fast Retailing (-1,1%), Daikin Industries (-2,8%), Nippon Steel (-1,2%), Shin-Etsu Chemical (-1,5%) і Fanuc Corp (-1,6%).

Австралійський фондовий індекс S&P/ASX 200 знизився на 1,3%.

Профіцит зовнішньоторговельного балансу Австралії в травні зріс до 11,79 млрд австралійських доларів порівняно з 10,45 млрд доларів у квітні, показали офіційні дані. Аналітики очікували, що показник становитиме 10,5 млрд австралійських доларів.

Австралійський експорт підвищився в травні на 4,4% у щомісячному обчисленні, імпорт зріс на 2,5%.

Найпомітніше зниження спостерігається в гірничодобувному секторі. Папери BHP Group дешевшають на 1,5%, Rio Tinto - на 1,1%, Newcrest Mining - на 2,1%, Northern Star Resources - на 1,3%, Pilbara Minerals - на 2,3%.

Серед окремих компаній виділяються акції інвестфірми Magellan Financial, що падають на 8,1% на новинах про відтік коштів клієнтів під управлінням у червні в розмірі 2,1 млрд австралійських доларів, до 39,7 млрд доларів.

Південнокорейський фондовий індекс Kospi опускається на 0,7%.

Капіталізація Samsung Electronics знизилася на 0,1%, Hyundai Motor - зросла на 0,5%.

теги: АТР, акція



Просмотров: 209
Другие новости