Компании

все компании

Низька врожайність ріпаку обмежить обсяг урожаю в Україні - аналітики

6 липня 2023 року, 13:07
Низька середня врожайність ріпаку в 1,2-1,3 тонн/га не дасть змоги українським аграріям отримати високий вал олійної культури, показники врожайності надалі можуть вирівнятися, але рекордного врожаю не буде, повідомили в аналітичному кооперативі "Пуск", створеному в рамках Всеукраїнської Аграрної Ради (ВАР).

"Ціни на ріпак почали різке зростання, і цей тренд триватиме як в Україні, так і в світі", - зазначили аналітики на щотижневому брифінгу у вівторок.

За їхньою інформацією, в малих річкових портах індикативні ціни на ріпак за тиждень зросли з 330 євро/тонна до 345 євро/тонна. Пропозиція українського ріпаку минулого тижня була низькою. Швидко ситуація не зміниться, оскільки жнива почалися нещодавно.

Аналітики очікують, що в малих портах ціни індикативно зростуть до 348 євро/тонна до кінця тижня, на умовах СРТ - до 355-360 євро/тонна вже найближчими тижнями.

Переробники озвучують закупівельні ціни на ріпак у широкому діапазоні, залежно від регіону - 12300-13200 грн/тонна, найнижчі позначки в Одеській області, констатували в "Пуск".

Світові ціни на біодизель знову зростають, рослинні олії дорожчають, тому ріпак на біржах зростатиме в ціні. Але липень і початок серпня будуть несприятливими для реалізації під тиском збору нового врожаю, резюмували аналітики.




Просмотров: 205
Другие новости