Компании

все компании

Фонд держмайна України продав "Рівнеторф" за 205 млн грн

6 липня 2023 року, 10:17
Фонд держмайна України (ФДМ) 5 липня на приватизаційному онлайн-аукціоні в системі Prozorro продав держпідприємство "Рівнеторф" за ціною, що в 4,3 раза вища за стартову - за 205 млн грн.

"Під час аукціону вартість "Рівнеторфу" зросла в 4,3 раза - з 47,1 млн грн стартової ціни до 205 млн грн переможної. У торгах змагалися 12 учасників", - повідомляється на сайті ФДМ у середу.

Згідно з умовами, переможець аукціону має 20 робочих днів на оплату вартості лота. Крім переможної ставки, він має сплатити ПДВ - 41 млн грн. У разі відмови від сплати він втратить 9,4 млн грн гарантійного внеску.

"У державній власності мають залишитися тільки стратегічні та прибуткові активи. Торф не є стратегічним - його частка в енергетичному балансі становить менше ніж 0,3%", - пояснили у ФДМ.

Згідно з повідомленням, станом на 31 березня 2023 року кредиторська заборгованість "Рівнеторфу" становить 6,9 млн грн, зокрема із заробітної плати - 1,8 млн грн.

Покупець підприємства зобов'язаний протягом шести місяців погасити борги із заробітної плати та перед бюджетом. Також він не зможе звільняти робітників за власною ініціативою протягом цього періоду.




Просмотров: 182
Другие новости