Компании

все компании

Попит на нові автобуси в Україні скоротився на 13%

5 липня 2023 року, 14:32
Первинні реєстрації нових автобусів (включно з мікроавтобусами) в Україні в червні знизилися на 13%, або на 19 од., порівняно з травнем поточного року - до 147 од., свідчить статистика асоціації "Укравтопром".

Згідно з оприлюдненими в Телеграм-каналі асоціації даними, порівняно з червнем 2022 року, коли було зареєстровано лише 32 автобуси, ринок зріс учетверо.

На позиції лідера минулого місяця (як і в травні) утрималися автобуси марки Citroen із реєстрацією 64 од. (у червні-2023 - 3 од.), друге місце - в Ataman виробництва АТ "Черкаський автобус" із реєстрацією 48 машин проти 41 у травні-2023 і трьох - у червні минулого року.

Третє місце зберегли українські "Еталон", незважаючи на реєстрацію лише шести машин проти 32 од. у травні-2023.

Водночас, згідно з інформацією в ProZorro, автобуси цієї марки останнім часом частіше перемагають у тендерах на закупівлю шкільних автобусів областями України за кошти місцевих бюджетів і субвенції з держбюджету.

Автобуси Volkswagen з реєстрацією двох машин (як і в травні) зберегли четверте місце в рейтингу продажів нових автобусів у червні, по стільки ж зареєстровано автобусів ЗАЗ, Ford і турецьких Guleyuz.

Крім того, у червні в Україні зареєстровано по одному автобусу Renault та української Ruta.

Таким чином, у січні-червні 2023 року загальні первинні реєстрації нових автобусів усіх класів в Україні становили 779 од. - майже у 2,2 раза більше, ніж за той самий період 2022 року.




Просмотров: 191
Другие новости