Компании

все компании

Фондові індекси Європи знижуються через падіння ділової активності в єврозоні

5 липня 2023 року, 15:40
Фондові індекси європейських країн опускаються на торгах у середу на тлі зниження ділової активності в єврозоні.

Зведений індекс найбільших європейських компаній Stoxx Europe 600 до 11:39 кв втратив 0,52% і становив 458,91 пункту.

Британський індикатор FTSE 100 зменшується на 0,52%, німецький DAX - на 0,54%, французький CAC 40 - на 0,51%, італійський FTSE MIB - на 0,26%, іспанський IBEX 35 - на 0,44%.

Зведений індекс менеджерів закупівель (PMI) в єврозоні в червні знизився до 49,9 пункту з 52,8 пункту місяцем раніше, згідно з остаточними даними Hamburg Commercial Bank (HCOB) і S&P Global. Таким чином, індикатор опустився нижче позначки в 50 пунктів, що відокремлює зростання ділової активності від падіння.

Консенсус-прогноз, який наводить Trading Economics, передбачав менш істотне зниження показника, до 50,3 пункту, як і було оголошено попередньо.

Аналогічний індикатор Німеччини переглянутий зі зниженням до 50,6 пункту з попередніх 50,8 пункту, що вказує на найнезначніше підвищення активності за п'ять місяців. Експерти не очікували перегляду показника. У травні зведений німецький PMI становив 53,9 пункту.

Тим часом промислове виробництво у Франції в травні несподівано зросло, на 1,2% у щомісячному вираженні. Ринок очікував його зниження на 0,2%.

Динаміка промвиробництва в Іспанії також перевершила прогноз. Показник знизився позаминулого місяця на 0,1% порівняно із зазначеним рік тому рівнем, тоді як аналітики очікували падіння на 0,5%.

Крім того, інвестори чекають на публікацію в середу, о 21:00 кв. м, протоколу червневого засідання Федеральної резервної системи (ФРС) США, за підсумками якого регулятор залишив базову процентну ставку незмінною.

Ціна акцій французького ритейлера Casino Guichard-Perrachon впала на 30%. Компанія, яка перебуває в складному фінансовому становищі, заявила, що прийняття будь-якої з двох пропозицій, що надійшли, про вливання коштів негативно позначиться на наявних акціонерах.

Папери британської будівельної SIG Plc дешевшають на 10,3% після її заяви про те, що річний операційний прибуток буде ближчим до нижньої межі очікувань ринку.

Слідом за вартістю нафти знижується капіталізація компаній галузі, зокрема BP plc і TotalEnergies - на 0,8%, Shell - на 0,9%.

Серед компонентів FTSE MIB лідерами падіння і зростання виступають банки. Так, котирування паперів Banca Generali опускаються на 1,2%, UniCredit - підвищуються на 1,5%.

Ринкова вартість FinecoBank скорочується на 0,8%, BPER Banca і Banco BPM - збільшується на 0,9% і 0,7% відповідно.




Просмотров: 242
Другие новости