Компании

все компании

Фондові індекси АТР завершили торги зниженням

5 липня 2023 року, 17:39
Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) завершили торги в середу зниженням на сигналах уповільнення зростання ділової активності в Японії та Китаї.

Зведений індекс менеджерів із закупівель (PMI) в Японії знизився в червні до 52,1 пункту з 54,3 пункту місяцем раніше, йдеться у звіті Jibun Bank, що розраховує цей індикатор. Червневе значення індексу стало мінімальним з лютого.

PMI сфери послуг, що розраховується Jibun Bank, опустився минулого місяця до 54 пунктів з 55,9 пункту в травні.

У Китаї як зведений PMI, так і індикатор активності у сфері послуг опустилися в червні до мінімумів за 5 місяців на тлі повільнішого, ніж очікувалося, відновлення економіки КНР після зняття карантинних обмежень.

Зведений індекс, що розраховується Caixin Media Co. and S&P Global, впав до 52,5 пункту з 55,6 пункту в травні, PMI сфери послуг - до мінімальних цього року 53,9 пункту з 57,1 пункту.

Значення PMI вище 50 пунктів свідчить про зростання ділової активності. Обидва китайські індикатори залишаються вище цієї позначки шість місяців поспіль.

Експерти Caixin зазначають, що китайські компанії сфери послуг активізували наймання співробітників і позитивно оцінюють свої перспективи на найближчий рік.

Японський фондовий індекс Nikkei 225 втратив 0,25% за підсумками торгів у середу. Індикатор завершив у мінусі другу сесію поспіль.

Акції Mitsubishi UFJ подешевшали на 1,4%, Tokyo Electron - на 0,4%, Fast Retailing - на 2,5%. Водночас папери SoftBank Group подорожчали на 1,3%, Rakuten Group - на 0,6%.

Фармацевтична Daiichi Sankyo стала лідером зростання серед компонентів Nikkei 225. Капіталізація компанії підвищилася на 6,8% після обвалу на 14,8% напередодні.

Ринкова вартість компанії Askul, що працює у сфері електронної торгівлі, збільшилася на 12,3% після публікації сильної річної звітності та прогнозу зростання чистого прибутку на 5,2% у новому фінансовому році.

Китайський індекс Shanghai Composite опустився на 0,69%. Помітно знизилася капіталізація BYD Co., Wuliangye Yibin (-1,7% в обох) і Kweichow Moutai (-0,9%).

Водночас сильно подорожчали акції виробників германію, експорт якого збирається обмежити влада країни. Ринкова вартість Yunnan Lincang Xinyuan Germanium Industrial і Yunnan Chihong Zinc & Germanium підскочила на 10%.

Також на максимально допустимі 10% зросли котирування паперів Feilong Auto Components, яка заявила про очікування п'яти- або шестикратного зростання чистого прибутку в першому півріччі.

Гонконгський індекс Hang Seng знизився на 1,57%. Серед його компонентів найгіршу динаміку показали папери автодилера Zhongsheng Group Holdings (-5,3%).

Крім того, подешевшали папери девелопера Country Garden, виробника спортивних товарів Li Ning (-4,9% в обох), а також China Merchants Bank (-1,4%).

Акції Lenovo і CNOOC подорожчали на 0,6% і 0,5% відповідно. Лідером зростання на торгах у Гонконзі стала Orient Overseas зі сфери морських перевезень (+1,5%).

Австралійський фондовий індекс S&P/ASX 200 опустився на 0,35% слідом за зниженням котирувань акцій банків і нафтокомпаній. Вартість паперів Commonwealth Bank зменшилася на 0,5%, Westpac Banking - на 0,7%, ANZ Group - на 0,8%, Woodside Energy - на 0,4%, Santos - на 0,5%.

Південнокорейський Kospi втратив 0,55%.

Акції виробника чипів пам'яті SK Hynix Inc. подешевшали на 1%, Samsung Electronics - на 1,4%.

Тим часом капіталізація Lotte Energy Materials підскочила на 19,3%. Компанія повідомила про плани збільшити виробництво мідної фольги вчетверо в найближчі п'ять років.




Просмотров: 268
Другие новости